Lupul, paznic la oi. Un polițist din Capitală este acuzat de procurorii antimafia că ar fi trecut de partea unui clan mafiot. L-ar fi acoperit pe unul dintre membrii grupării și i-ar fi dat informații din anchetă, în așa fel încât să îl ajute să scape. Agentul a fost încătușat de DIICOT miercuri dimineață.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în sarcina polițistului s-a reținut că, la data de 25 martie 2017, în cadrul unor discuții telefonice purtate cu Dumitru Oane Bogdan (cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, furt calificat și tâlhărie), acesta din urmă i-a adus la cunoștință ofițerului că, în noaptea precedentă, a participat la comiterea unei infracțiuni în dauna unei persoane de la care a sustras 7 baxuri cu țigări de contrabandă, transportate în cursul aceleiași nopți la un apartament situat în municipiul București.

Aceeași sursă arată că aceste convorbiri au fost purtate de către ofițerul de poliție sub aparența furnizării, de către Dumitru Oane Bogdan, a unor informații despre infracțiuni comise de persoane din anturajul său, cel din urmă acționând ca un veritabil “colaborator” al polițistului, în lipsa unei autorizări date în acest scop de procuror.

Cu toate că Dumitru Oane Bogdan i-a comunicat textual ofițerului de poliție că a participat, alături de alte persoane, la comiterea acestei infracțiuni, polițistul nu a constatat săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și contrabandă, împiedicând astfel tragerea la răspundere penală a autorului faptei.