Un polițist de frontieră român, în misiune de patrulare în Marea Mediterană, a descoperit un pescador cu emigranți, iar printre aceștia se afla și o fetiță afgană de 4 ani. Emigranții care străbătuseră kilometri buni, pe mare, pentru a scăpa din calea războiului, stăteau înghesuiți pe o barcă și așteptau un gest salvator.

Un Polițist de frontieră român, cu șapte misiuni internaționale la activ, s-a aventurat alături de colegii săi într-o acțiune de patrulare în Marea Mediterană, alături de autoritățile italiene în cadrul misiunii FRONTEX. Astfel autoritățile au descoperit pescadorul cu 230 de suflete, printre care și micuța copilă în vârstă de 4 ani.

Polițistul de frontieră, pe nume Cosmin, a reușit să o liniștească pe fetiță care se simțea speriată din cauza experienței traumatizante prin care tocmai trecuse. Bărbatul i-a oferit acesteia dulciuri și vorbe de incurajare, ca un mic gest de omenie pentru un copil care în mod miraculos a supraviețuit nu numai războiului, dar și fugii periculoase din zona de conflict.

„Să reușești să aduci un zâmbet pe chipul unui copil este unul dintre cele mai emoționante momente de care poți avea parte în carieră. Inocența lui topește orice urmă de militărie din tine, te face să îți retrăiești propria copilărie și să îți dorești să poți face mai mult pentru copiii aflați în astfel de situații”, ne povestește Cosmin, polițistul de frontieră român.

Un polițist de frontieră român și colegii săi au salvat 230 de suflete
Polițiștii de frontieră români le-au oferit emigranților asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Roccella Ionica și preluate de autoritățile italiene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice asistență medicală, identificare, înregistrare, se arată în postarea de pe Facebook a Poliției de Frontieră.