Un Poliţist din localitatea Ion Creangă au fost ameninţaţi de mai mulţi hoţi de lemne surprinşi la furat în pădurea din Bozieni, oamenii legii fiind nevoiţi să facă uz de armele din dotare. Au fost trase 16 focuri, fără ca vreunul să nimerească pe cineva.

Intervenţia a unui poliţist avut loc în pădurea din localitatea Bozieni, după ce un angajat al Ocolului Silvic a anunţat poliţiştii că mai multe persoane au tăiat ilegal material lemnos, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu.

“Imediat, echipajul de poliţie s-a deplasat la faţa locului, fiind descoperit atelajul hipo cu care era transportat materialul lemnos susceptibil a fi sustras, condus de un bărbat de 52 de ani, din Bozieni. La vederea poliţiştilor, cel în cauză împreună cu mai multe persoane ar fi devenit recalcitranţi şi având asupra lor obiecte contondente, ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă ambilor agenţi de poliţie, fiind somaţi să înceteze. Având în vedere comportamentul violent al acestora, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, fiind executate 16 focuri de armă, fără a rezulta rănirea vreunei persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

La faţa locului a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale care l-au reţinut şi transportat la sediul Poliţiei pe bărbatul de 52 ani.

Celelalte persoane implicate în conflict au fugit de la faţa locului şi sunt căutate de poliţişti.

Bărbatul de 52 ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore, iar Judecătoria Roman a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.