Zeci de țări in întreaga lume sunt lovite de pandemia de coronavirus, ceea ce a declașat o criză și în plan financiar, astfel încât mulți patroni au fost nevoiți să își închidă afacerile, iar mii de angajați au rămas fără locuri de muncă. Un patron a izbucnit în plans când a dat salariaților săi ultima leafă înainte de concediere

Acesta este și cazul lui Ramon Sesma Coronado, patron de restaurant și al unei firme de contabilitate, care a fost nevoit să își închidă afacerea pe care o avea de 30 de ani și care reprezenta principala sursă de venit pentru cei 80 de angajați.

Într-un videoclip postat pe Facebook se poate observa cum patronul își anunță angajații că nu îi mai poate plăti, scrie elcomercio.pe.

„Ce să fac? Ce să fac cu ultimii mei bani? Îi dau guvernului taxe şi asigurare socială? Sau vi-i dau vouă”, se întreabă pantronul.

Munca de 30 de ani distrusă în câteva săptămâni de coronavirus
„A fi antreprenor în Mexic este una dintre profesiile sau activitățile cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus, rănite, îți riști capitalul, împrumuți bani, îți faci ipotecă pe proprietate și riști totul pentru un vis, pentru a oferi locuri de muncă oamenilor, pentru că ideile tale funcționează, pentru a ajuta familiile să aibă o susținere zilnică, asta face un antreprenor și de nenumărate ori este înțeles greșit, lumea crezând că este milionar, dar, de fapt, îț pui ipotecă pe toate proprietățile pentru a putea face afacerea să funcționeze în continuare”, explică patronul.

De asemenea, acesta și-a exprimat tristețea în ceea ce privete efortul depus 30 de ani pentru susținerea unei afaceri care în prezent s-a prăbușit din cauza efectelor financiare ale coronavirusului pe care nimeni nu l-a putut prevedea. În plus, acestea consideră pandemia drept un semn de la Dumnezeu pentru ca noi să ne trezim pentru că dormeam, luând lucrurile de-a gata: mersul la plajă, la restaurant, îmbrățișările, săruturile, afecțiunea față de cei dragi.