Un oraș
International

Un oraș din SUA, lovit de criza forței de muncă. Se face apel la casnice și pensionari să se angajeze

Un oraș din nordul Californiei face apel la pensionarii locali, părinții care stau acasă și studenți să meargă la muncă și să ajute la atenuarea crizei forței de muncă, conform publicației Business Insider.

Viceprimarul orașului Folsom a colaborat cu camera de comerț locală pentru a lansa o nouă campanie care încurajează aceste grupuri să lucreze 20 de ore pe săptămână, timp de șase luni, la întreprinderile locale care se chinuie cel mai mult să găsească lucrători, cum ar fi magazine și restaurante, potrivit raportul.

20 de ore de muncă pe săptămână pentru pensionari

„Speranța noastră este să reducem acest decalaj. Este într-adevăr o soluție pe termen scurt în care oamenii care au timp și sunt dedicați comunității doresc să ajute. Nu vorbim despre oameni care lucrează gratuit, vorbim despre oameni care au timp la dispoziție pentru a putea fi capabili să aloce asta unora dintre afacerile noastre”, a declarat Joe Gagliardi, CEO al Camerei de Comerț Folsom.

Orașele și statele din SUA caută din ce în ce mai mult modalități neconvenționale de a rezolva o penurie de forță de muncă care paralizează afacerile din întreaga țară.

Un oraș din SUA, lovit de criza forței de muncă. Sectoarele de comerț cu amănuntul și restaurante au fost deosebit de puternic afectate, deoarece lucrătorii – descurajați de salariile mici, de ore lungi și de clienții nepoliticoși – își abandonează locurile de muncă pentru a urma alte cariere.

Nouă din zece oameni nu se vor prezenta la interviu

„Este o nebunie, vorbești cu orice restaurant, e ca și cum, da, unul din zece poate apărea la interviu, nouă din zece pur și simplu nu vor apărea”, a declarat Jeff Back, proprietarul restaurantului Folsom Back Bistro.

„A trecut doar o săptămână sau două și am avut deja câteva persoane care au venit și ne-au spus: „Pot ajuta, pot să ajut, de ce aveți nevoie?””, a mai adaăugat acesta.

Pe parcursul verii, ratele de angajare a adolescenților au atins cel mai înalt nivel din 2008.