Un nou simptom al infecţiei cu coronavirus a fost descoprit de specialişti. „Unghiile COVID” ar putea fi un semn că ați suferit boala, a avertizat un expert de top.

Un nou simptom bizar al infecţiei cu coronavirus. Persoanelor care au o „linie clară” care iese din unghie li s-a spus că ar putea fi din cauză că au fost infectate anterior, conform publicației The Sun.

Nou simptom bizar al infecţiei cu coronavirus. Românii trebuie să aibă mare grijă la acest lucru!

„Unghiile Covid” se manifestă prin linii verticale și deschise la culoare apărute pe unghiile de la mâini, conform profesorului Tim Spector.

„Unghiile tale arată ciudat? Unghiile COVID sunt recunoscute pe măsură ce unghia se recuperează după infecție, iar în momentul creșterii formează o linie alba vertical. Poate să apară fără iritații pe piele asociate și să pară inofensivă”, a spus Tim Spector, coordonatorul aplicației Zoe Symptom Study.

Medicul a postat și o fotografie prin care exemplifică foarte bine problema. Poza surprinde o mână care pare a fi a unei femei, ale cărei unghii prezintă o mulțime de dungi verticale.

Având în vedere că unghiile cresc în cicluri a câte șase luni, profesorul Spector spune că pot apărea mici întârzieri în ceea ce privește schimbarea aspectului acestora după boală. În general, astfel de probleme apar din cauza lipsei anumitor vitamine sau a unor traume la nivelul unghiilor. Totodată, ținând cont de faptul că unghiile sunt făcute din celulele pielii degetelor, pot apărea și din cauza unor eczeme.

Potrivit NHS, boala tiroidiană, diabetul sau anemia feriprivă ar putea fi toate la baza problemei. Prof Spector a semnalat semne bizare ale Covidului de-a lungul pandemiei cu ajutorul a milioane de britanici.

Persoanele care utilizează aplicația ZOE au introdus simptomele pe care le au atunci când au un test Covid pozitiv, ajutând cercetătorii de la King’s College din Londra, conduși de Prof Spector, să analizeze modul în care se prezintă boala.