Politic, Stiri

„Un lucru înţelept” este pentru Iohannis aderarea lui Chiliman și Moisescu la PDL

„Mișcarea este una bună și arată că există multe forțe care își doresc unificarea drepte”

 chiliman

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat că înscrierea lui Andrei Chiliman și a lui Vlad Moisescu în PDL reprezintă ”un lucru înțelept”, care arată dorința de unificare a dreptei, menționând că revenirea acestora în PNL înainte de congres ar fi fost prea din scurt.

Iohannis a fost întrebat cum vede înscrierea în PDL a lui Andrei Chiliman și Vlad Moisescu, excluși din PNL anul trecut.

”Cred că este un lucru bun faptul că s-au apropiat de PDL, care în scurt timp va fi împreună cu PNL. Mi se pare un lucru înțelept. Ar fi fost extrem de scurt acum, înainte de congres, dacă ar fi dorit să revină direct în PNL. Mișcarea este după părerea mea una bună și arată că există multe forțe care își doresc unificarea dreptei, chiar dacă există unele forțe destul de importante din România care se opun acestei unificări”, a răspuns Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă are în vedere excluderea din partid a celor afiliați grupului inițiat de Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis a răspuns: ”Eu în general nu voi propune așa ceva”.

Iohannis a spus, de altfel, că va tolera manifestările de disidență ale acestora: ”Eu personal da (le voi tolera – n.r.), dar dacă partidul dorește altceva, se poate și altceva”.

PDL a semnat, luni, un protocol de colaborare cu Iniţiativa România Liberală, Andrei Chiliman urmând să ocupe funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi cea de preşedinte interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti Sector 1. Vlad Moisescu va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei PDL Bucureşti, iar Diana Tuşa pe cea de vicepreşedinte al acestei organizaţii.

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că parlamentarii liberali asociaţi grupului lui Călin Popescu Tăriceanu „luptă împotriva partidului” şi a pledat pentru excluderea acestora din PNL, fie înaintea congresului partidului, fie după acesta.

Antonescu a fost întrebat dacă parlamentarii care s-au afiliat grupului iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu ar trebui excluşi din PNL.

„Eu, personal, dar nu mai e din fericire pentru mine responsabilitatea mea practică, executivă, eu cred că în orice partid serios fiecare membru, cu atât mai mult un parlamentar, pentru că e vorba de câţiva parlamentari, trebuie să răspundă la întrebarea următoare: sunt în acest partid? Sau sunt într-o organizaţie, partid, asociaţie, care luptă împotriva propriului meu partid. Tăriceanu şi ceilalţi îşi pot lua oricâte nume pompoase de grupuri, de iniţiative, de identitate, de salvare. Sunt nişte bieţi pripăşiţi la uşa PSD, care execută dispoziţii de partid ale PSD, iar cei care se asociază cu aşa ceva este evident că nu mai au nimic comun cu PNL, ci sunt adversari declaraţi ai acestuia. Din acest punct de vedere, pentru mine lucrurile sunt foarte simple şi sper să fie simple, cel puţin până la Congres, imediat după Congres şi pentru conducerea partidului care va fi aleasă atunci”, a afirmat fostul preşedinte al PNL.

 

 

 

blank