Un lider PNL
Actualitate, Featured

Un lider PNL din Tmiș l-a convins pe Cîțu să “îndulcească” restricțiile

Mulți agenți economici reclamă că un nou lockdown le va falimenta business-urile. În plus românii nu mai vor să stea în izolare. Tensiunea în societate, datorată știrilor alarmiste legate de valul 4, este maximă. La problemele existente, un lider PNL a găsit soluția.

Un lider PNL din Timiș a cerut premierului Florin Cîțu și ministrului Lucian Bode ridicarea restricțiilor pentru școli, restaurante și activități sportive, în baza certificatului verde. Nica se opune și unei viitoare carantine totale a Timișoarei.

Alin Nica, proaspăt ales vicepreședinte al PNL din partea județului Timiș, membru al #echipeicastigatoare, a făcut ieri o vizită la București, pentru a se întâlni cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul de interne Lucian Bode. Acesta le-a solicitat decidenților să schimbe legislația pentru restricții la orașele cu peste rata de infectare cu COVID de peste 6/mia de locuitori.

“Timișoara este primul mare oraș din România despre a cărui închidere a început să se vorbească din nou. Am luptat împotriva carantinei și în valul COVID-19 precedent, sub nicio formă nu o voi susține și nu o voi accepta acum”, a afirmat liderul liberal timișean.

El susține că mulți privesc România ca pe un mare spital.

Le-a cerut imperativ reprezentanților din executiv “să nu ‘omoară’ economia, educația și spulberă mii de familii.”

El a afirmat într-o postare pe rețelele de socializare că trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul.

La scurt timp de la vizita liderului din Timiș, premierul Florin Cîțu a anunțat că în localitățile cu o rată de infectare Covid peste 6 la mie restaurantele, barurile și sălile de sport vor rămâne deschise, dar vor putea intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. ”Nu vor mai putea intra persoanele doar cu test negativ, pentru că în cazul lor e risc mare să se îmbolnăvească,” a spus premierul Cîțu la TVR.

El a mai spus că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a mai luat decizia ca școlile să nu mai treacă în online nici în cazul unei incidențe de peste 6 la mie în localitatea respectivă.

De câteva zile, în Timișoara nu se poate circula noaptea, decât în cazurile excepționale. Iată că îngrijorările agenților economici legate de lockdown au mai trecut.