Un italian
International

Un italian şi-a omorât fratele, cumnata şi pe cei doi nepoţi, pentru moştenirea lăsată de tatăl său

Un italian de 48 de ani și-a ucis miercuri fratele, cumnata și cei doi nepoți, după care și-a luat singur zilele, din cauza moștenirii lăsate de tatăl său, constând într-o fermă.

Un italian pe nume Angelo Tardino era convins că fratele lui, Diego, fusese favorizat de tatăl lor, atunci când acesta le-a împărțit ferma de sute de hectare, unde aceștia cultivau legume. Cei doi frați s-ar fi certat de mai multe ori din acest motiv de-a lungul timpului.

Se pare că Angelo era foarte consumat de toată povestea, astfel că miercuri dimineață s-a urcat în mașină și s-a dus la casa de la țară a familiei, în Licata, Sicilia, unde locuia fratele lui, luând cu el trei pistoale, potrivit ANSA.

L-a împușcat mortal pe fratele lui, Diego Tardino, 44 de ani, când acesta a ieșit în pragul casei, ca să-l întâmpine. A intrat în casă și a căutat cameră cu cameră până a găsit-o pe soția lui Diego, Alessandra, 30 de ani, pe care a împușcat-o cu aceeași armă, apoi, cu un alt revolver i-a ucis pe cei doi nepoți, Alessia, 15 ani, și Vincenzo, 11.

După ce a comis cele trei crime, s-a urcat în mașină și a plecat. A mers cam 2 kilometri, până a ajuns sub un pod de unde și-a sunat soția și i-a spus: „I-am omorât pe toți…”.

Femeia a fost cea care i-a avertizat pe carabinieri care, după ce au trimis echipaje la locul masacrului, au pornit în căutarea lui Angelo. Acesta a răspuns la telefon și părea convins să se predea, dar în timp ce mașinile polițiștilor se îndreptau spre el, s-a împușcat în cap.

Angelo Tardino încă respira când a fost găsit și a fost dus cu elicopterul la spital, însă nu a mai putut fi salvat.

Procurorul șef Luigi Patronaggio spune că Angelo Tardino și-a premedidat crimele, iar cea mai puternică dovadă în această direcție este că s-a dus la casa fratelui său cu trei arme.

„Comunitatea este consternată, iar administrația va declara doliu în oraș până la înmormântarea celor patru victime”, a spus primarul din Licata, Pino Galanti. „Cunosc pe unii membri ai familiei și știu că sunt oameni cumsecade, muncitori”, a spus viceprimarul Antonio Montana.