Scandal sexual internaţional! Guru Swami Vivekandanda Saraswati, pe numele lui real Narcis Tarcău, fost elev al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat de 31 de femei de agresiuni sexuale. 14 dintre ele au declarat pentru „The Guardian” că au fost supuse la acte sexuale de Tarcău, în timp ce frecventau cursurile şcolii de yoga Agama.

14 femei din Anglia, Australia, Brazilia, Canada şi SUA au depus plângere penală la finele lunii iulie împotriva fondatorului şcolii de yoga Agama, Narcis Tarcău. Românul care a înfiinţat instituţia, în 2003, pe insula thailandeză Koh Phangan, „le-a invitat în biroul său, unde a început să le pipăie şi să le penetreze cu degetele înainte de a le poseda sexual, în cadrul unui proces aşa zis de vindecare tantrică”. 

Printre victime s-a numărat şi fotografa Nancy Miller din Canada. Aceasta a povestit că „Tarcău i-a spus că toate femeile trebuie să facă sex cu cel puţin cinci parteneri într-o săptămână şi că trebuie să fie supuse bărbaţilor”. Abuzurile au avut loc în cei 15 ani de existenţă ai şcolii Agama, care „este cea mai mare şcoală de yoga tantrică din lume, având centre deschise în India, Columbia şi Austria”. 

Tarcău a părăsit România la finele anului 2004, după ce Bivolaru a fost dat în urmărire internaţională pentru că a făcut sex cu o minoră, iar gruparea MISA s-a destrămat. Narcis Tarcău este acuzat şi de fostul manager general al şcolii Agama, Flavia Tibucheski, din Brazilia, care susţine că a fost supusă de Tarcău mai multor agresiuni sexuale, între 2015-2016. 31 de femei au depus plângeri în Thailanda împotriva profesorilor şcolii de yoga.

 În afară de Tarcău, încă doi bărbaţi care predau cursuri de yoga au fost puşi oficial sub acuzare. Din momentul izbucnirii scandalului, atât Tarcău cât şi ceilalţi doi bărbaţi sunt de negăsit. Primul curs de yoga de la Agama costa 400 de dolari pe lună. 

Trei sferturi dintre elevii înscrişi erau de sex feminin. Victimele susţin că au fost „spălate pe creier, hipnotizate şi manipulate de guru”, fiind silite să facă lucruri împotriva voinţei lor.