Horea Uioreanu a făcut furori cu declarațiile sale date în fața magistraților la ultimul termen al dosarului său de la instanţa supremă. Acesta a spus din nou că este nevinovat şi a susținut cu tărie că s-au făcut presiuni asupra sa să spună lucruri compromiţătoare despre oameni politici, printre care Theodor Meleşcanu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Ioan Rus, dar a refuzat să colaboreze cu procurorii DNA.

Horea Uioreanu a contestat decizia de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare dispusă, la începutul lunii mai, de Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care este acuzat că a cerut informaţii despre supravegherea sa de la fostul subofiţer SRI Anca Albu.

Avocatul lui Uioreanu a cerut achitarea clientului său, pe motiv că fapta de care este acuzat nu este prevăzută de legea penală.

“Nu a instigat pe nimeni Uioreanu. La Cluj a fost condamnat pe probe obţinute ilegal. Interceptările şi filajul au fost anterioare datei de 1 februarie 2014 şi făcute de SRI, deci trebuiau anulate”, a susţinut apărătorul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut să se menţină interceptările şi celelalte probe din dosar. Acesta a arătat că Uioreanu a primit mai multe informaţii de la Albu, precizând că mama acesteia a afirmat că, în 2013, fiica sa urmărea un transfer la SIE. Magistratul a adăugat că Uioreanu a cerut un CV al Ancăi Albu pentru a vorbi cu Meleşcanu despre transferul acesteia la SIE, iar mai mulţi martori au spus că au văzut-o pe Albu cum dădea SMS-uri în timpul operaţiunilor de filaj.

Horea Uioreanu, în ultimul cuvânt, a arătat că are experienţă politică, pentru că a avut două mandate de parlamentar, şi ştia că era interceptat.

“Am experienţă de două mandate de parlamentar şi ştiu că persoanele cu funcţii sunt supravegheate şi urmărite. Eram convins şi era normal să fiu supravegheat. Serviciile secrete sunt interesate să nu existe scurgeri de informaţii clasificate, este normal să supravegheze demnitarii. Nu aveam niciun motiv să ştiu că sunt interceptat, nu aveam nevoie de informaţii”, a spus Uioreanu.

”În perioada procesului, s-au făcut presiuni din partea procurorului, pentru că eu am fost ţintă. Acordurile de recunoaştere a vinovăţiei ale altor inculpaţi au fost făcute ca să scape. S-au făcut şi presiuni asupra mea. Mi s-a sugerat să fac referiri la Meleşcanu, la Dragnea, Ponta, Ioan Rus sau Crin Antonescu. Am refuzat. Nu sunt vinovat, nu am făcut acest lucru. Am siguranţa că veţi cântări probele şi veţi constată că sunt nevinovat. Vreau să aveţi încredere în sinceritatea declaraţiilor mele”, a spus Uioreanu.