Un elicopter
International

Un elicopter rusesc a urmărit o dronă deasupra Leningradului. De ce n-a îndrăznit s-o doboare

Un elicopter rusesc a urmărit o dronă deasupra Leningradului. De ce n-a îndrăznit s-o doboare. Un elicopter de atac rusesc Mi-24 a încercat să intercepteze o dronă neidentificată ce zbura pe cerul Leningradului, la 800 de kilometri de granița cu Ucraina.

Un elicopter rusesc a urmărit o dronă deasupra Leningradului. De ce n-a îndrăznit s-o doboare. Imaginile incidentului au fost postate online.

La 12 februarie, un elicopter de atac a fost zărit urmărind o dronă necunoscută.

Potrivit filmării, drona are un design aerodinamic convențional, cu o aripă dreaptă și coadă.

Un elicopter rusesc a urmărit o dronă deasupra Leningradului. De ce n-a îndrăznit s-o doboare

Videoclipul prezintă echipajul elicopterului urmărind îndeaproape drona, dar abținându-se să tragă. Acest lucru se datorează probabil zborului dronei deasupra unei așezări dens populată.

Nu se știe dacă piloții ruși au reușit să doboare drona, potrivit mil.in.ua.

Anterior, forțele ruse au folosit aviația armată pentru a contracara dronele. Un Mi-28 rusesc a interceptat o dronă aparținând Serviciului de Informații de Apărare al Ucrainei în Crimeea.

În timpul operațiunii, drona ucraineană a reușit să „scape” din urmărire și să tragă dintr-un tun automat de 30 mm de la bord.

Este de remarcat faptul că regiunea Leningrad se află la 800 de kilometri distanță de granița ruso-ucraineană și a fost deja vizată de vehicule aeriene fără pilot de mai multe ori.

În special, în noaptea de 18 ianuarie 2024, când infrastructura portuară din Sankt Petersburg a fost atacată de drone de fabricație ucraineană cu o rază de zbor de 1.250 de kilometri.

La acel moment, un UAV cu o anvergură de 6 metri și un motor cu piston transporta un focos de 3 kg.

Ulterior, la 21 ianuarie, dronele au atacat rezervoarele de gaz ale terminalului Novatek din portul maritim Ust-Luga, regiunea Leningrad.

În urma atacului, un incendiu masiv a izbucnit pe teritoriul întreprinderii, iar instalația a fost grav avariată.

blank