International

UN DOCTOR A FACUT 100.000 DE EURO PE LUNA TRANSPORTAND REFUGIATI!

Abu Mahmoud (numele e fictiv) a dat lovitura. Inainte era un simplu doctor in Aleppo. Azi conduce refugiatii spre destinatiile dorite si pentru asta primeste bani. Multi bani! Intr-o luna a strans 100.000 de euro. Britanicii de la The Telegraph au vorbit cu el.index2

A marturisit ca a trimis pana la 9000 de oameni in Italia si Grecia in ultimii doi ani „fara ca unul singur sa se inece sau sa moara”.  In Turcia are 15 angajati care-i gasesc clienti. Insa munca grea – condusul barcilor – este facuta de mafia turceasca careia ii plateste 850 de dolari din cei 1100 pe care ii cere de la fiecare refugiat transportat. Acum povesteste ca vrea sa-si cumpere barci pentru a se ocupa singur de transportul pe mare.

Abu Mahmoud a legat numarul mare de refugiati ajunsi in ultimele luni in Europa de politica guvernului grec de a-si deschide granitele. Este mai greu sa ajungi in Grecia, insa dupa ce ai ajuns aici este usor sa traversezi Europa pentru ca granita este deschisa, explica el. Abu Mahmoud a vorbit si despre preturile practicate: sa ajungi in Grecia costa 1.100 de dolari de refugiat, Germania poate ajunge la 2000 de euro, iar Suedia si Norvegia, la 3000-4000 de euro.

„Vreau sa transmit asta Uniunii Europene. Refugiatii vor ajunge in Europa, in tarile voastre, chiar daca inchideti granitele. Vor sapa tunele daca este necesar. De ce nu preiau refugiatii prin ONU? De ce-i lasa pe oameni sa apeleze la mafie? Sa-i lase sa ajunga legal in tarile voastre!  De ce le permit sa-si puna vietile in pericol? Multi oameni sunt acum hrana pentru pesti„, povesteste el.

blank