Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a scris, joi, o lungă postare în care susţine că în spatele Facebook şi Google sunt „lucruri aproape inimaginabile” despre care a vorbit înainte să intre în politică „însă abia actualul scandal Facebook a reuşit să producă scurtcircuitul”.

„Pentru că am lucrat timp de 14 ani în domeniul marketingului online, pentru că ştiu foarte bine despre ce vorbesc şi pentru că am vizitat chiar sediile Google şi Facebook din Silicon Valley, consider că e de datoria mea să explic ce stă în spatele acestor companii şi în ce fel vor să ne construiască viitorul”, scrie Pleşoianu pe Facebook, amintind că un director de la Agenţia Departamentului american de Apărare care se ocupă cu dezvoltarea de tehnologie militară avansată a plecat la Google şi apoi la Facebook ăentru a se ocupa de „tehnologie avansată”. 

„Unul dintre proiectele în care Google investeşte masiv este explicat chiar de către directorul departamentului său de Dezvoltare Tehnologică, Ray Kurzweil: “Până în 2030, vom avea deja tehnologia necesară pentru a introduce în corpul omenesc milioane de nanoboţi (mini-roboţi, de dimensiune moleculară). Prin intermediul nanoboţilor, vom conecta creierul la Internet, vom conecta neocortexul la Cloud!”… Cu alte cuvinte, Google investeşte masiv pentru a dezvolta ceea ce adepţii sectei tehnologice transhumaniste de la Silicon Valley numesc “Omul 2.0”. Pentru conducerea Google, omul viitorului este… omul-cyborg”, scrie deputatul PSD. 

El susţine că „unul dintre domeniile în care DARPA investeşte cel mai mult este Realitatea Virtuală. Unul dintre domeniile în care şi Facebook (unde a plecat fosta directoare DARPA când a părăsit Google) investeşte foarte mult este… Realitatea Virtuală”. 

Pleşoianu promite că va reveni „şi cu alte informaţii”. „Sunt multe lucruri aproape inimaginabile pe care este bine să le cunoaşteţi. Am vorbit despre ele cu mult timp înainte să intru în politică. Însă abia actualul scandal Facebook a reuşit să producă scurtcircuitul care îi face dintr-odată, pe foarte mulţi, cu adevărat receptivi…”, îşi încheie el postarea pe Facebook.