Mama unui băiețel din Italia cere ajutorul Poliției după ce copilul a fost răpit de lângă ea, în timp ce îl ducea la grădiniţă. Nu este prima dată când micuţul, în vârstă de cinci ani, este răpit, potrivit declarațiilor mamei.

Un baețel răpit în Italia de lângă mama lui Incidentul a avut loc la Padova, pe 5 octombrie, chiar în apropierea locului unde copilul locuieşte cu mama şi cu verişorul acesteia.

Potrivit spuselor mamei băiețelului, în ziua respectivă, un Mercedes negru, înmatriculat în România, s-a apropiat de ei. În mașină se afla chiar tatăl băiețelului, care avea interdicție să se apropie de cei doi. Ordinul de protecţie a fost eliberat chiar în România, spune femeia.

„Îl duceam pe David la grădiniță când s-a apropiat o dubă neagră, un Mercedes Vito cu plăcuța de înmatriculare românești. Trei dintre cei din mașină au coborât, doi m-au ținut jos, unul era tatăl lui David și el l-a smuls pe cel mic din mâinile mele. Băiatul țipa de disperare, nu-și amintește de tatăl său, au trecut trei ani de când acel om nu a mai putut să se apropie de noi”, spune mama copilului, citată de Corriere del Veneto.

Mama băiețelului a făcut imediat o plângere și apoi a mers la un post de radiodifuziune local, Tv7, pentru a da publicității fotografii cu băiețelul său. A făcut același lucru pe rețelele de socializare.

Femeia spune că nu este prima dată când micuţul este răpit.

„Zile întregi a fost aici o fată, care m-a tot verificat. Nu este prima dată când el răpeşte copilul, s-a întâmplat asta şi acum trei ani, când locuiam în România. A profitat atunci cât am ieşit să fac nişte cumpărături şi l-a luat, nu am ştiut nimic despre el timp de opt luni”, a mai povestit femeia.

Ea susţine că tatăl copilului este un criminal periculos şi că atunci când Poliţia a intervenit prima dată pentru a reda copilul mamei, bărbatul s-a baricadat cu băieţelul pe acoperişul unei clădiri şi a ameninţat că se aruncă.

Procurorul a deschis un dosar pentru răpirea copilului. Tatăl băiețelului este dat în urmărire generală în Italia. De asemenea, ceilalți bărbați cu care era când a răpit băiețelul se află în vizorul poliției, pentru a fi identificați.

„Chiar dacă tatăl lui David s-a întors în România, ​​procedura va rămâne la noi, deoarece infracțiunea de răpire a avut loc în Italia. Cu toate acestea, facem tot posibilul și colaborarea între autoritățile italiene și cele române a fost deja activată, deoarece este un eveniment transnațional”, a spus colonelul Giovanni Blasuting pentru Fanpage.it.