Featured, Social

Un copil din Bihor este terorizat de colegi și nu mai poate dormi noaptea de anxietate

Părinţii unui copil de 11 ani din judeţul Bihor acuză că fiul lor este bătut şi terorizat zilnic de colegi, iar profesorii şi conducerea şcolii sunt nepăsători.

Pentru Armin, copil de 11 ani, mersul la şcoală a ajuns să fie un calvar, după ce un coleg a început să îl terorizeze şi să îl bată în fiecare zi, încă din 2018, scrie Bihor Online.

„Aceste lucruri se întâmplă aproape zilnic, copilul meu în ultimul timp refuză efectiv să mai meargă la şcoală. Mă roagă să nu-l mai duc la şcoală. Noaptea se trezeşte plângând, visând că este bătut de acest băiat, dar şi de colegii care «îl ajută»”, a mărturisit tatăl victimei.

Săptămâna trecută, copilul, victima bullying-ului, a ajuns de urgenţă la spital, după un ce a fost bătut din nou de colegii de clasă. Incidentul s-a petrecut înaintea unei ore de matematică, când unii dintre colegi l-ar fi împins, iar un altul i-ar fi pus piedică. Copilul a căzut şi şi-a rupt mâna. Acesta a ajuns acasă plângând, iar după ce a explicat ce s-a întâmplat la şcoală, a fost dus de urgenţă la spital, iar medicii au decis să îi pună mâna în ghips.

„A doua zi am mers la şcoală cu el şi am încercat să stăm de vorbă cu diriginta. Aceasta mi-a spus că «dacă nu e mâna ei ruptă, atunci nu o interesează». Nu a făcut nicio anchetă, nu a fost curioasă măcar să descopere de la elevi împrejurările în care s-a produs incidentul. Din contră, ne-a sfidat, ne-a râs în faţă. La fel face şi directorul şcolii. Cu asemenea atitudine, nu ne rămâne decât să ne adresăm instanţei. Am depus o sesizare anul trecut. Astăzi am scos un certificat medico-legal şi urmează să formulăm o nouă plângere, ca să se ia atitudine şi să se schimbe situaţia. Altfel, ne vom adresa instanţei”, a declarat sora victimei.

Rudele copilului au depus mai multe plângeri la conducerea şcolii, însă spun că nu au fost băgaţi în seamă şi că nu a fost luată nici o măsură.