Showbiz, Stiri

Un contract de două milioane de euro, pentru deszăpezire, a intrat pe mâna surorilor-miss

Fetele au crescut într-o casă modestă, pe o uliţă neasfaltată

surori (3)

Surorile Loredana şi Cosmina Salanţă, care de curând au pus mâna pe un contract de deszăpezire în valoare de peste două milioane de euro şi au în palmares titluri precum Miss World România 2009 şi Top Model of the World şi-au petrecut copilăria pe o uliţă neasfaltată din comuna Budacu de Jos într-o casă modestă. Mai mult, acestea au urmat Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” intrând pe locurile speciale pentru romi.

Au pus mâna pe un contract cu statul în valoare de peste două milioane de euro, s-au relaxat în cele mai exotice şi exclusivite locuri din lume, chiar zilele acestea fiind dezmierdate de soarele din Bali, şi au petrecut în cluburile bucureştene alături de craii mondeni ai Bucureştiului, precum Bogdan Vlădău. Aceasta este povestea surorilor Salanţă, două fotomodele care se trag din Bistriţa-Năsăud.

Loredana Salanţă a cunoscut celebritatea încă de când era la liceu, câştigând competiţia Miss Wold România 2009, concurs în cadrul căruia şi-a şi sărbătorit majoratul. La nici doi ani distanţă, Loredana Salanţă câştiga Top Model of The World, fiind prima româncă ce a pus mâna pe acest titlu.

Puţini ştiu că Loredana Salanţă, de 21 de ani, şi sora ei Cosmina de 24 de ani, sunt din Budacu de Jos, o comună din Bistriţa-Năsăud. Casa în care au copilărit cele două este situată pe o uliţă de pământ, la 500 de metri de drumul judeţean ce străbate comuna. Mama celor două surori Violeta a fost asistent social pentru romi la Primăria Budacu de Jos până în anul 2009, când a hotărât să-şi deschidă o firmă prin intermediul căreia duce persoane la muncă în Germania. Potrivit vecinilor lor, mama fotomodelelor este de etnie romă, motiv pentru care atât Loredana, cât şi Cosmina au intrat la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, cel mai bun din judeţ, pe locurile speciale pentru romi. „Violeta (n.r. mama surorilor Salanţă), a lucrat la Primărie, asistent social pentru romi, iar ele au fost admise la liceu pe locurile pentru romi. Sunt fete bune şi isteţe, nu am avut nicio problemă cu ele aici în comunitate”, precizează primarul comunei Budacu de Jos, Florin Simionca.

surori (11)

Se pare că de când a început această afacere, mama celor două fete nu mai stă în Budacu de Jos, singurul care mai hrăneşte găinile din gospodăria în care au crescut fotomodelele fiind tatăl lor Costea, care nu are un loc de muncă de ani buni, spun localnicii din comună. Deşi vin foarte rar acasă, stabilindu-se de câţiva ani buni în Bucureşti, iar Loredana mai nou în Statele Unite ale Americii, unde urmează o celebră şcoală de actorie, locuitorii comunei Budacu de Jos îşi amintesc de cele două fete şi au numai cuvinte de laudă la adresa lor. „Erau nişte fete foarte cuminţi şi foarte frumoase. Sunt cele mai frumoase fete din Budacu de Jos. Vin rar pe aici şi când vin nu sunt ţâfnoase şi nici cu nasul pe sus. Vorbesc cu toată lumea de pe aici”, spune Alin, un vecin de-al surorilor Salanţă, care le cunoaşte de când erau mici.

Şi totuşi, cum au pus mâna pe contractul de deszăpezire de două milioane de euro?! Şi care dintre ele s-a suit pe maşinile de curăţenie să-şi facă datoria?!