Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Un cetăţean libanez şi un francez, prinşi cu cocaină în Portul Constanţa

Aveau la ei 30 de kilograme de stupefiante

cocaina

Un cetăţean libanez şi un francez de origine kuweitiană au fost reţinuţi de procurorii DIICOT în timp ce încercau să scoată din ţară, prin Portul Constanţa, aproximativ 30 de kilograme de cocaină, în valoare de trei milioane de euro.

Conform unui comunicat transmis, luni, de DIICOT, procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi ofiţeri de poliţie judiciară au făcut, vineri, opt percheziţii în municipiul Constanţa, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.

Anchetatorii au stabilit că un cetăţean libanez rezident în România şi un cetăţean francez de origine kuweitiană au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină care a fost introdusă în România prin Portul Constanţa. În aceeaşi zi, cei doi au încercat să scoată din ţară o parte din droguri, pe cale maritimă, tot prin Portul Constanţa, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent.

Cei doi au fost prinşi în flagrant, anchetatorii capturând cantitatea de aproximativ 30 de kilograme de cocaină în valoare de 3 milioane de euro.

Cele două persoane au fost reţinute, fiind sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.