Un polițist din Reșița a fost filmat în timpul unei intervenții când stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ, asemeni cazului american „George Floyd”. Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a declanșat o anchetă.

Reprezentanții IPJ Caraș Severin au declarat că în 20 mai, pe raza municipiului Reșița s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui polițist din cadrul instituției.

La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje din cadrul Poliției Municipiului Reșița.

Pe timpul efectuării cercetării la fața locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulțimea adunată lângă perimetrul accidentului.

„Având în vedere numărul mare de oameni strânși la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului și degenerării situației, polițiștii au acționat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict”, au precizat reprezentanții IPJ Caraș Severin.

Acestea au fost îndepărtate din mulțime și conduse la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale.
Conducerea IPJ Caraș-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenție a polițiștilor în acest caz, în funcție de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale.

În imaginile de la intervenție apărute în spațiul public se vede cum un polițist stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat întins la pământ, acesta fiind ulterior ridicat de mai mulți polițiști, trântit pe capota unei mașini și încătușat.

Americanul George Floyd a murit după ce un polițist a stat cu genunchiul pe gâtul său mai multe minute, pentr a-l imobiliza. Cazul a dus la proteste de amploare anti-rasism în toată lumea.

Poliția Română susține că la nivelul instituției „se manifestă toleranță zero față de orice încălcare a legii”, indiferent de calitatea persoanelor și se vor dispune măsuri în consecință, de fiecare dată când vor fi constatate abateri de la prevederile legale.