Un călugăr
Actualitate, Featured

Un călugăr a fost atacat de urs, într-o pădure din Suceava. A reușit să scape cu răni la o mână și a fost dus la spital

Un călugăr de la Mănăstirea Rarău a ajuns la spital după ce a fost atacat de o ursoaica cu pui. Ca prin minune acesta a reuşit să scape din ghearele morţii şi ajuns la mânăstire a fost văzut de un stareț care a cerut imediat ajutor.

Incidentul a avut loc luni după-amiază în zona pârtiei de schi, acolo unde un călugăr de la Mănăstirea Rarău se afla la cules de ciuperci.

La scurt timp în cale i-au ieșit doi pui de urs. Călugărul a încercat să se distanțeze în liniște, dar a fost simțit de ursoaică. Aceasta l-a atacat provocându-i mai multe răni la mâna stângă cu care bărbatul s-a apărat.

Ca prin minune, după atac ursoaica s-a depărtat şi a plecat. Scăpat din ghearele morţii bărbatul s-a întors rănit la mănăstire, acolo unde a fost văzut de stareț şi transportat imediat la spital.

Jandarmii le reamintesc cetățenilor care întâlnesc urși să apeleze imediat serviciul de urgență 112 și să nu încerce să intervină pentru îndepărtarea animalelor sălbatice. De asemenea, cetățenii trebuie să evite pe cât posibil contactul direct cu ursul.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi dacă te întâlnești cu ursul:

. retrage-te în liniște, fără mișcări bruște, în direcția opusă ursului
. nu provoca niciodată ursul. Tot ce trebuie să faci este să eviți contact vizual
. nu hrăni animalul
. nu fugi niciodată pentru că ursul este mai rapid decât tine
. îndepărtează-te de urs cu fața, niciodată cu spatele
dacă ursul se mută de pe o labă pe alta și apoi în două picioare și țipă agresiv înseamnă că se pregătește de atac. Dacă ești în pădure trebuie să ai la îndemână spray cu piper, petarde sau torțe.

blank