Suferă
International

Un britanic care suferă de o boală foarte rară a fost arestat după ce și-a dus la îndeplinire una din ultimele dorințe

Darrell Meekcom, în vârstă de 55 de ani, a întocmit o listă cu lucrurile pe care dorea să le facă înainte de a muri, după ce a primit vestea tragică luna trecută că  suferă de o boală foarte gravă: atrofie multiplă, scrie The Sun.

Printre lucrurile pe care voia să le facă, Darrell, lector universitar, și-a arătat posteriorul în fața unei camere de viteză aflată Kidderminster, Worcestershire.

La 20 de minute după ce a bifat pe listă “provocarea”, bărbatul s-a trezit înconjurat de trei maşini de poliţie. Poliţiştii i-au pus la pământ poarta, au intrat cu forţa în casa lui Darrell şi l-au imobilizat pe bărbat pentru a-i pune cătuşele. Totul sub ochii soţiei acestuia, care a filmat scena cu telefonul mobil.

Sarah, în vârstă de 36 de ani, este asistentă medicală. Aceasta a surprins inclusiv momentul în care soţul său le-a explicat poliţiştilor că e bolnav în stadiu terminal şi nu poate să respire în poziţia respectivă. Pe lângă atrofia severă a sistemului nervos, Darrel suferă şi de boala Parkinson şi are probleme cu inima și rinichii. Şi, cu toate că a fost arestat pentru fapta sa, acesta nu regretă nimic.

“Mereu mi-am dorit să fac asta, mai ales că am fost prins de câteva ori depăşind viteza legală cu un număr de kilometri ridicol de mic”. În schimb, se declară deranjat de comportamentul poliţiştilor: “Chiar dacă eram de acord să mă predau, mi-au distrus ușa de la intrare și au făcut bucăți poarta din spate.”

Darrell, care are două fete în vârstă de 8 şi 10 ani, a fost diagnosticat luna trecută cu atrofie multiplă a sistemului nervos, iar speranţa de viaţă este estimată la cel mult şase ani. După ce a fost eliberat de poliţişti, bărbatul spune că a avut vederea înceţoşată şi convulsii, în urma unei lovituri la cap suferite în arest.

Fost lector al Facultăţii de Medicină de la Universitatea din Birmingham, acesta mărturiseşte că s-a simţit “abuzat”.