Un bebeluș din statul indian Gujarat a fost răpit de două ori în două luni, de către persoane diferite. Motivele nu sunt financiare, relatează BBC.

Un bebeluș din India a fost răpit de două întro lună „Nu-l mai scap pe pe copil din vedere”, a spus Meena Wadi, o muncitoare săracă din orașul Gandhinagar.

Femeia în vârstă de 25 de ani este încă șocată de faptul că i-a fost răpit copilul două ori în două luni.

Prima dată s-a întâmplat când Meena a ieșit cu bebelușul din spital, la două zile după naștere.

Ea a povestit că o femeie care s-a dat drept asistentă medicală la spitalul unde născuse a vizitat-o acasă și i-a spus că bebelușul trebuie vaccinat. Așadar, Meena, împreună cu fiul ei, au însoțit-o pe femeie la spital. Femeia a luat copilul și i-a cerut lui Meena să aștepte în timp ce era vaccinat. Dar au trecut câteva ore și așa-zisa asistentă nu s-a întors cu copilul, așa că a chemat poliția.

După ce au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere, polițiștii au ajuns într-un sat din apropiere, unde au descoperit hainele răpitoarei și un document de identitate, la o fermă.

La adresa de pe cartea de identitate locuia o femeie care avea propriul copil. Polițiștii au aflat apoi că totul era o înscenare: răpitoarea, actuala soție a fostului soț al femeii de la fermă, s-a folosit de de hainele și documentele acesteia.

Polițiștii au mers mai departe și au găsit-o pe femeia care furase copilul. Aceasta a spus că a născut un bebeluș mort și că i-a fost frică să-i mărturisească acest lucru soțului ei, de teamă că o va părăsi dacă nu se va întoarce acasă cu un fiu.

Polițiștii spun că acest lucru nu e neobișnuit.

„Mulți părinți preferă să aibă fii în loc de fiice. Vor băieți cu orice preț. Conduși de această nebunie, oamenii răpesc copii din familii sărace”, a spus fostul ofițer de poliție Deepak Vyas.

Meena și Kanu au fost încântați să-și revină fiul, dar fericirea lor a fost de scurtă durată. În 9 iunie, la două luni după prima răpire, copilul a dispărut din nou.

Meena muncea pe câmp și și-a lăsat bebelușul să doamă sub un copac, a spus ea. Dar când s-a întors la el, leagănul era gol.

Din nou, imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă au condus la un suspect – un bărbat cu un copil care a fost văzut pe o bicicletă în ziua în care bebelușul a dispărut.

Bărbatul și soția sa, care au fost arestați între timp, le-au spus polițiștilor că au răpit copilul Meenei pentru că ei nu pot avea copii. Bărbatul lucra pe același șantier cu soțul Meenei. Când a aflat despre copil, a făcut un plan de răpire, potrivit polițiștilor.

Peste 43.000 de copii au dispărut în India anul trecut, potrivit Ministerului Femeii și Dezvoltării Copilului. În Gujarat, datele oficiale arată că aproximativ 3.500 de copii dispar în fiecare an.

Activistii pentru drepturile copiilor spun însă că numărul ar putea fi mai mare, deoarece mulți părinți săraci nu anunță la poliție dispariția copiilor.