Actualitate, Featured

Un bărbat, reținut de Poliţie pentru că a abuzat sexual doi copii

Doi minori dintr-un centru de plasament din Capitală ar fi fost sechestraţi de un bărbat şi agresaţi sexual, acesta fiind reţinut de poliţie, precizează surse judiciare pentru MEDIAFAX. Unul dintre copii a fost închis într-o baracă din Călăraşi, iar celălalt a fost găsit în Sectorul 3 al Capitalei.

Poliţiştii Capitalei au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unui minor dintr-un centru de plasament, acesta nefiind însă la prima dispariţie.

Potrivit unor surse judiciare, echipajele care au plecat în căutarea minorului au avut indicii că acesta s-ar afla într-o locaţie din Călăraşi. La faţa locului (în Călăraşi) au găsit, însă, un alt minor sechestrat într-o baracă, fiind identificat şi proprietarul de catre poliţie.

Copilul ar fi fost agresat sexual de bărbat. Ulterior, după mai multe cercetări, primul copil dat dispărut a fost găsit sechestrat la o adresă din Sectorul 3 al Bucureştiului care îi aparţinea aceluaşi bărbat.

Aceleaşi surse arată că, potrivit primelor indicii, bărbatul ar profita de situaţia precară a unor minori pentru a-i agresa, acesta fiind un mod de operare.

Potrivit IPJ Călăraşi, poliţiştii au depistat vineri un bărbat în vârstă de 52 de ani din localitatea Fundeni Frunzăreşti, judeţul Călăraşi, care este principalul suspect în cazul unui dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate şi de infracţiuni la viaţa sexuală.

„În fapt, pe baza informaţiilor colegilor din cadrul Poliţiei Capitalei, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au identificat în locuinţa suspectului un minor şi la o adresa din Bucureşti un alt minor, ambii instituţionalizaţi, despre care, din primele verificări, există indicii ca ar fi victime ale celui în cauză”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bianca Ghiveci, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi.

În cauză, a fost deschis un dosar penal, iar bărbatul a fost reţinut.