Peste 700 de Infractorii, din care jumătate criminali și violatori, au fost eliberați în prima jumătate a acestui an
Actualitate, Featured

Un bărbat eliberat condiţionat a ajuns, din nou după gratii, pentru că a talhărit două batrâne

Un bărbat condamnat pentru tâlhărie, eliberat condiţionat din închisoare în luna iulie, a fost arestat din nou, pentru 30 de zile, după ce a smuls lănţişoarele de aur de la gâtul unor femei în vârstă din Oradea, transmite MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu, a declarat, marţi, că faptele pentru care a fost arestat bărbatul au fost comise în aceeaşi zi.

„Un bărbat a fost arestat preventiv 30 de zile de instanţă după ce în 6 august a comis în Oradea două fapte de tâlhărie şi a smuls lănţişoarele de aur de la gâtul a două femei în vârstă. A comis faptele în aceeaşi zi, o dată dimineaţă iar apoi după-amiază. Acesta fost prins în aceeaşi zi de poliţiştii orădeni, reţinut pentru 24 de ore, după care instanţa l-a arestat”, a spus Dinu.

Surse judiciare au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul are 22 de ani, se numeşte Bica Laszlo Roland şi a fost eliberat condiţionat din închisoare în 24 iulie, de Tribunalul Satu Mare, după ce fusese închis pentru fapte similare comise anul trecut.

„Acesta era modul său de operare, tâlhărea femei în vârstă cărora le smulgea lănţişorul de aur de la gât. A comis astfel de fapte în 2018, când a tâlhărit trei femei într-o singură zi, fiind condamnat în luna noiembrie de Judecătoria Oradea la un an şi opt luni de închisoare. A fost eliberat condiţionat după numai 8 luni”, au spus sursele citate.