Actualitate, Featured

Un bărbat din Sebeş a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare pentru șantaj

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Sebeş a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de şantaj.Inculpatul a ameninţat o femeie, cu care a avut o relaţie, cu publicarea unei filmări compromiţătoare în care aceasta apărea alături de acesta în ipostaze intime, în scopul obţinerii unor sume de bani.

Un bărbat din Sebeş a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare pentru șantaj

G. Alin a fost surprins în flagrant bărbat pe 17 martie 2017, în timp ce a primit de la femeia şantajată suma de 2.150 de lei. Decizia de condamnare nu este definitivă şi a fost pronunţată în 26 iunie 2018. Potrivit motivării realizate de instanţa de la Judecătoria Alba Iulia, inculpatul G. Alin şi persoana vătămată s-au cunoscut la începutul lunii ianuarie 2017, prin intermediul site-ului de socializare Facebook.

”Cu ocazia uneia din întâlnirile dintre cei doi, în cursul lunii ianuarie, inculpatul a realizat 2 filmări video cu telefonul său mobil. Înregistrările au rămas stocate în telefonul mobil al inculpatului, fiind identificate cu ocazia percheziţiei informatice reralizată de poliţişti”, se afirmă în motivare. Anchetatorii au constatat că inculpatul avea probleme financiare, cu datorii la bancă şi la diverse persoane fizice, pensie de întreţinere în favoarea fiicei sale minore, motiv pentru care a trebuit să-şi amaneteze autoturismul.

Un bărbat din Sebeş a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare pentru șantaj

Pe parcursul relaţiei avute cu persoana vătămată, aceasta din urmă a fost de acord să îl ajute pe inculpat cu diferite sume de bani. De exemplu, femeia l-a ajutat pe acesta să-ţi scoată autoturismul de la amanet şi i-a mai dat suma de 500 de lei pentru achitarea unei rate la un credit.

”Din coroborarea declaraţiilor inculpatului cu cele ale persoanei vătămate rezultă că la începutul lunii februarie relaţiile dintre cei doi s-au deteriorat, împrejurare în care, inculpatul a luat rezoluţia infracţională de a se folosi de imaginile cu persoana vătămată în ipostaze intime, în scopul obţinerii în mod injust a unor sume de bani, ameninţând-o pe aceasta că dacă nu va da curs cererii sale, va face publice acele imaginile compromiţătoare. (…) La data de 19.02.2017, inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că a trimis filmarea compromiţătoare către doi dintre prietenii săi, urmând ca a doua zi să o mai trimită şi altor două persoane. Acţionând în scopul arătat, la data de 11 martie 2017, inculpatul i-a comunicat persoanei vătămate numele a 5 persoane care ar fi văzut filmarea în discuţie”, se mai afirmă în motivarea instanţei de judecată.

În continuare, în 7 martie 2017, bărbatul i-a cerut persoanei vătămate suma de 2.150 lei împrumutată de la amanet şi garantată cu maşina proprie, promiţând că în schimbul acesteia va şterge filmarea compromiţătoare, ameninţând-o şi de această dată cu divulgarea acesteia în cazul în care nu va primi banii.

”Datorită ameninţărilor repetate, în data de 17 martie 2017, inculpatul şi persoana vătămată au stabilit o întâlnire în zona catedralei din municipiul Alba Iulia, persoana vătămată urmând să aducă banii solicitaţi de către inculpat, în schimbul cărora, acesta s-a obligat să şteargă filmarea compromiţătoare care o surprinde pe persoana vătămată în ipostaze intime.

Cu această ocazie, inculpatul a primit de la persoana vătămată suma de 2150 lei, în bancnote marcate, procedându-se la organizarea unui flagrant, astfel că în urma expunerii bancnotelor la lumină UV s-a constatat faptul că pe acestea se regăseşte inscripţia «Şantaj 17.03.2017»”, se precizează în document. Ulterior, bărbatul a fost ridicat şi dus la poliţie pentru audieri. Dosarul rezultat a fost trimis în jduecată în august 2017. În prezent, cauza se află pe rolul Curţii de Apel care urmează să pronunţe o sentinţă definitivă.