Un bărbat din Găeşti şi-a surprins totţi prietenii virtuali cu gestul său. A vrut să îşi pună capăt zilelor şi chiar ar fi reuşit dacă familia nu intervenea la timp.

Un bărbat din Găeşti, filmat în direct pe Facebook, încercând să se spânzure. Omul de doar 51 de ani, şi-a pus funia de gât şi a ţinut cu tot sufletul ca toţi prietenii săi virtuali să vadă acest lucru. A legat o sfoară de creanga unui copac şi a filmat toată „operaţiunea”.

Un bărbat din Găeşti, filmat în direct pe Facebook, încercând să se spânzure

Bărbatul le-ar fi spus, joi, colegilor de serviciu că va merge acasă să se spânzure, dar nimeni nu a crezut că îşi va duce cu adevărat planul la bun sfârşit. Prietenii virtuali ai bărbatului au încercat în zadar să îl facă să se răzgândească.

Din fericire, familia a fost alertată la timp, iar fratele lui a reuşit să intervină. Bărbatul a fost găsit pe jos, aproape sufocat, deoarece creanga de care se spânzurase a cedat sub greutatea lui. A fost dus de urgenţă la spital unde a primit îngrijiri.

Acum este atent supravegheat de personalul medical şi va primi ajutor de specialitate pentru a trece peste momentele de cumpănă. Bărbatul este angajat la Arctic Găeşti şi a studiat la Universitatea Valahia din Târgovişte. Se pare că a avut probleme în familie, care l-au determinat să recurgă la gestul extrem.

În urmă cu o lună, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi medici ginecologi din judeţul Botoşani şi-a pus capăt zilelor, marţi, într-un mod dramatic. Pensionat de aproape un deceniu, medicul Gheorghe Roşca a fost găsit marţi dimineaţă, fără suflare, în propria gospodărie.

Descoperirea macabră a fost făcută chiar de soţia medicului ginecolog, care plecase de dimineaţă de acasă pentru a face cumpărături. Atunci când s-a întors, femeia şi-a găsit partenerul de viaţă într-o anexă a gospodăriei fără suflare. În stare de şoc aceasta a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului s-au deplasat o ambulanţă cu medic şi un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Din păcate, însă, cadrele medicale nu au mai putut decât să constate decesul.

Gheorghe Roşca a fost printre primii şefi de Secţie la Maternitatea Botoşani, cu vaste cunoştinţe în domeniu, iar în cei peste 20 de ani de activitate în cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani a asistat la venirea pe lume a mii de copii și a salvat sute de vieți, scrie stiri.botosani.ro.