Un bărbat din Buzău care a luat noul coronavirus de la socrul său din judeţul Ialomiţa, a transmis virusul la alte 19 rude, între care doi copii de un an. Toate cele 19 persoane au fost preluate de ambulanţe, fiind transportate la spitale din Râmnicu Sărat. Copiii vor fi duși în București.

„În ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu. Pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală”, potrivit Buzoienii.ro

Prefectul județului Buzau, Leonard Dimian, a convocat duminică Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Buzău (CJCCI) pentru luarea tuturor măsurilor care se impun în această situație.

„Suntem în fața unui caz de infecție comunitară, primul înregistrat în județul Buzau de la începutul pandemiei Covid – 19. Cauzele care au condus la această situație țin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor și Ordonanțelor Militare și a precauțiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei”, potrivit unui comunicat al Prefecturii din orași, citează sursa mai sus meționată.

Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacților și testării acestora.