Vidam Perevertilov a căzut peste bordul unei nave de marfă aflată în Oceanul Pacific. Bărbatul a stat 14 ore în apa oceanului.

Nefericitul eveniment a avut loc la data de 16 februarie, în jurul orei 04:00. Lituanianul în vârstă de 52 de ania supraviețuit 14 ore în apa oceanului, agățat de o geamandură, până a fost salvat

Lituanianul în vârstă de 52 de ani, care este inginer șef pe nava Silver Supporter, a reușit să scape cu viață, deși nu purta vestă de salvare, potrivit BBC.

După ce a ajuns în apă, el a luat decizia de a înota spre un “punct negru”, aflat la câțiva kilometri distanță, conform lui Marat, fiul său.

Ceea ce părea “doar o bucată de gunoi maritim” s-a dovedit a fi o geamandură, de care bărbatul s-a ținut până când a fost salvat.

Echipajul navei a observat lipsa inginerului după șase ore. Fără să stea pe gânduri, căpitanul a decis că nava trebuie să se întoarcă. El a cerut ajutor internațional, iar avioanele marinei franceze s-au alăturat căutării.

Când Vidam Perevertilov și-a văzut nava, a început să dea din mâini și să strige. O persoană aflată la bord a auzit un „strigăt slab”. Apoi, lituanianul a fost scos din apă.

“Arăta cu vreo 20 de ani mai în vârstă și foarte obosit, dar era în viață”, a afirmat fiul bărbatului.

“Voința lui de a supraviețui a fost puternică… Probabil, eu m-aș fi înecat imediat”, a mai spus acesta.