Un bărbat de 41 de ani din Satu Mare a luat un copil de patru luni de lângă mama lui şi apoi l-a abandonat pe malul râului Someş. Bărbatul este cercetat penal pentru lipsire de libertate.

Potrivit IPJ Satu Mare, o tânără de 20 de i-a anunţat duminică pe poliţişti că, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din oraşul Satu Mare,bărbat în vârstă de 41 de ani, acesta i-a luat copilul în vârstă de patru luni, fără acordul ei.

În urma cercetărilor, copilul a fost găsit de poliţişti pe malul râului Someş, unde a fost abandonat de bărbatul care a fugit.

„Deoarece minorul avea hainele ude, până la sosirea ambulanţei, poliţiştii i-au acordat primele îngrijiri înfăşurându-l într-o jachetă, fiind ulterior transportat la spital în vederea efectuării de investigaţii de specialitate, acesta fiind în afara oricărui pericol”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor.

Potrivit acesteia, la scurt poliţiştii l-au găsit pe bărbat, care este concubinul mamei copilului şi care a fost dus la audieri.

Acesta este cercetat penal, în stare de libertate, pentru lipsire de libertate în mod ilegal.