Un Bărbat reținut de poliție, în București, sub acuzația că ar fi vândut un autoturism de lux...furat din Germania
Actualitate, Featured

Un Bărbat a fost reținut de poliție, sub acuzația că ar fi vândut un autoturism de lux…furat din Germania

Un bărbat a fost reţinut de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi Auto, pentru înşelăciune şi uz de fals, fiind suspectat că a vândut un autoturism de lux furat din Germania. Bărbatul a fost prins când se pregătea să plece din România, cu o cursă aeriană.

„Cercetările au fost declanşate în luna aprilie a acestui an, când o persoană care achiziţionase un autoturism de lux, în valoare de 170.000 lei, s-a prezentat pentru omologarea şi autentificarea acestuia, moment în care s-a constatat că autoturismul figurează ca sustras din Germania.

Din investigaţii şi activităţile criminalistice şi operative a rezultat faptul că plăcuţele montatate aparţineau unui alt autoturism, iar documentele de identitate ale maşinii erau falsificate”, arată Poliţia Capitalei.

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, s-a stabilit ca atât autoturismul, cât şi plăcuţele şi documentele de identificare auto provin din furturi comise în Germania.

Imediat după vânzarea autoturismului, bărbatul în cauză ar fi părăsit teritoriul ţării.

„În urma exploatării cu operativitate a unei informaţii, un bărbat a fost reținut ieri, în timp ce se pregătea să plece din România cu o cursă aeriană”, spun poliţiştii.

În baza mandatelor de percheziţie emise de instanţă, vineri au fost făcute două percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri şi plăcute de înmatriculare.

Bărbatul a fost dus la audieri, ulterior fiind dispusă măsura reţinerii.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Furturi Auto, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru înşelăciune şi uz de fals.

blank