avion militar s-a prăbușit, în Turcia
Featured, International

Un avion militar s-a prăbușit, în Turcia, într-un zbor de antrenament. Pilotul a decedat

Un avion militar Northrop NF-5 al echipei de acrobații aeriene din cadrul Forțelor Aeriene Turce s-a prăbușit miercuri în provincia Konya din centrul Turciei.

Acest avion militar s-a prăbuşit în jurul orei locale 14:15 (aceeaşi oră la Bucureşti), în cursul unui zbor de antrenament. Momentan nu se cunosc cauzele producerii acestei tragedii care a avut ca urmări decesul pilotului.

Începând din 1987, Turcia a achiziționat, la mâna a doua, peste 200 de avioane ușoare de luptă F-5A/B și NF-5A/B Tiger II, însă majoritatea au fost retrase din uz în ultimii ani. În acest moment, Forțele Aeriene Turce dispun de aproximativ 20 de aparate de zbor versiunile NF-5A/B, modernizate după anul 2000, care sunt în continuare folosite echipa de acrobații aeriene Turkish Stars.

An aerobatic plane crashed in Konya’s central Karatay district on Wednesday. The medical and fire crews were immediately dispatched to the scene. pic.twitter.com/Th3kQP0WQY

— ANews (@anews) April 7, 2021

Au fost transmise condoleanțe familiei pilotului. Printre cei care au prezentat condoleanțe familiei s-au numărat vicepreședintele turc Fuat Oktay, ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, șeful principalului partid de opoziție, Kemal Kilicdaroglu, și șeful Partidului IYI, Meral Aksener.

blank