International, Stiri

Un avion libanez a aterizat la Roma in urma unei alerte false cu bomba

Un avion libanez a fost nevoit sa aterizeze duminica pe aeroportul Roma-Fiumicino, in urma unei alerte false cu bomba, provocand o intrerupere provizorie a traficului aerian pe cel mai mare aeroport din capitala, scrie presa italiana.

61569708

Avionul de tip Airbus 320 apartinand companiei Middle East Airlines (MEA) efectua un zbor pe ruta Geneva-Beirut, in momentul in care a fost lansata alerta, din Elvetia, un bagaj care nu apartinea niciunui pasager fiind reperat la bordul aeronavei, scrie Corriere della Sera, scrie AFP, citata de Mediafax.

Cum aeronava se afla in spatiul aerian al Italiei atunci cand a fost lansata alerta, doua avione de vanatoare au interceptat Airbusul si l-au escortat pana pe aeroportul din Roma.

Interventia avioanelor militare italiene a provocat, insa, ingrijorarea populatiei din zona Romei, deoarece acestea au “spart” pragul sunetului pentru a intercepta cat mai rapid avionul libanez, potrivit aceleiasi surse.

Airbusul a fost pozitionat pe o pista secundara, iar pasagerii au coborat permitandu-le genistilor sa efectueze un control detaliat, in urma caruia nu s-a gasit niciun dispozitiv exploziv.