Un avion Boeing 767
Actualitate, Featured

Un avion Boeing 767 ce transporta 68 de soldati americani a aterizat, de urgenta, pe Aeroportul Băneasa

Un avion Boeing 767 care făcea o cursă cu regim special a fost implicată într-un accident aviatic, vineri, pe Aeroprotul Bucureşti Băneasa – “Aurel Vlaicu”, trenul principal suferind o defecţiune la aterizare. Cele 68 de persoane aflate la bord au fost evacuaţi, fără a fi înregistrate persoane rănite. O anchetă a fost declanşată în acest caz.

Reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti au transmis, ulterior, o corecţie, precizând că la bordul unui avion Boeing 767 se aflau 68 de persoane (44 de pasageri, 24 de membri ai echipajului).

Omni Air este o companie înfiinţată în 1993, care a avut şi contracte cu Pentagonul.

Conform https://www.planespotters.net/, avionul este unul dintre cele 14 avioane ale Omni Air şi are o vechime de 24 de ani şi jumătate.
În martie anul acesta, un avion de acelaşi tip al companiei a fost implicat într-un incident pe aeroportul irlandez Shannon, fiind avariat, presa relatând la acel moment că această companie aeriană transportă militari americani.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti au transmis că un incident grav/accident aviatic a avut loc pe Aeroportul Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu, la ora 14.52.

Un avion Boeing 767 cursă cu regim special, având la bord 84 de pasageri, a suferit o defectiune la trenul principal, la aterizare. Pasagerii au fost evacuaţi în sigurantă şi nu s-au inregistrat răniţi.

“Echipajele aeroportului (pompieri, ambulanţa) au acţionat prompt, conform procedurilor specifice. O investigaţie este deja in derulare, fiind efectuată de AIAS. Pista de decolare-aterizare a aeroportului este închisă prin NOTAM. Traficul comercial, care se desfăşoară pe aeroportul Henri Coandă, nu a fost afectat”, a transmis sursa citată.
Potrivit BoardingPass.ro, este vorba despre un avion Boeing 767-300ER (N423AX) al Omni Air care venea de la Kabul, Afganistan, şi urma să plece, după alimentare, la Washington, D.C.