International, Stiri

Un asteroid urias va lovi Pamantul in 6 ani. Afla toate detaliile despre pericolul care ar putea spulbera Terra!

Oamenii de stiinta avertizeaza ca asteroizii ar putea cadea pe pamant timp de 100 de ani. Acestia atentioneaza ca un asteroid urias ar putea ciocni Pamantul pana in anul 2020 si ar putea duce la diparitia vietii, potrivit “Sunday Express”.

Un-asteroid-urias-va-lovi-Pamantul-in-6-ani--Afla-toate-detaliile-despre-pericolul-care-ar-putea-spulbera-Terra-

Predictiile NASA arata ca peste 400 de impacturi sunt asteptate intre 2017 si 2113. Datele NASA se bazeaza pe noi informatii obtinute de agentia spatiala in ultimele 60 de zile.

“Daca asa ceva se va intampla, depinzand de locul unde va lovi, va afecta viata pe Pamant. Chimia atmosferica va fi deranjata, mai precis va fi blocata lumina soarelui. Va fi ceva asemanator unui ierni nucleare care poate dura zeci de mii de ani. Aceste comete au 200-300 de kilometri in diametru si sunt pur si simplu monstri care pot distruge Pamantul. Riscul imediat vine insa de la asteroizii mai mici de un kilometru in diametru. Acestia sunt cu zecile de mii si sunt capabili sa cauzeze daune la scara regionala. Unul dintre ei a lovit Siberia in 1908 si, din fericire, nu a lovit o zona populata. Daca s-ar fi intamplat asta in Londra, de exemplu, coliziunea ar fi sters de pe fata pamantului o suprafata de peste 150 de kilometri si zgomotul s-ar fi auzit din alta tara”, a explicat expertul Bill Napier.