Actualitate, Featured

Varujan Vosganian, vrea ca serviciile sa nu se amestece in alegeri

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian, unul din „greii” formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că și-ar dori ca serviciile de informații să nu se amestece în alegerile prezidențiale și să nu se mai întâmple ca în 2014 când circula un banc despre alegeri și libertate.

„Vă spun ce n-as vrea sa se intample. In 2014 circula o gluma proasta la care romanii radeau cu pofta pentru ca avea un substrat real: ‘Cine castiga alegerile, cine ramane liber’. As vrea ca asa ceva sa nu se mai intample si as vrea ca serviciile de informatiile, procuratura, retelele externe ale diverselor sisteme de informatii sa nu se amestece”, a declarat vineri, la Antena 3, Varujan Vosganian.

Acesta a adăugat că Tăriceanu are capacitatea să fie candidatul comun PSD-ALDE la prezidentiale.

„A aduce argumente in favoarea unui posibil candidat in dauna celuilalt ar insemna ca intr-un fel minimalizeze rolul partidului celuilalt si cei de la PSD s-ar putea simti ofensati de argumentele mele. In legatura cu Calin Popescu Tariceanu pot sa va spun ca este un om elegant, civilizat, in viata lui nu a fost ticalos, eu il cunosc foarte bine, nu a fost lacom de bani, nu a incurajat clientele, cand nu a mai fost prim-preministru si-a carat singur geanta la Parlament. Adica este un om cu care Romania ar intra in normalitate. De aceea il sustin si am argumentul ca il cunosc de aproape 30 de ani (…) Cred ca strategia trebuie sa sara peste turul 1, sa mearga direct la turul 2, adica care dintre candidati ar putea sa aiba o acoperire mai larga in turul 2. In privinta asta, Tariceanu are un avantaj important, pentru ar putea sa depaseasca sfera de cuprindere electorala actualei coalitii”, a declarat Vosganian.