Un angajat al unui centru de primire a refugiaților, din Franța, înjunghiat mortal de un solicitant de azil
Featured, International

Un angajat al unui centru de primire a refugiaților, din Franța, înjunghiat mortal de un solicitant de azil

Un angajat al unui centru de primire a refugiaţilor din sud-vestul Franţei a fost ucis vineri de un solicitant de azil din Sudan, care l-a înjunghiat în repetate rânduri.

Victima, un angajat care avea 46 de ani şi conducea un serviciu din Centrul de primire pentru solicitanţi de azil din oraşul Pau, a decedat la scurt timp după agresiune, relatează Agerpres.

Atacatorul, un sudanez în vârstă de 38 de ani, a fost arestat fără alte incidente, a indicat o sursă din poliţie.

Ministrul de interne Gérald Darmanin a anunţat că se va deplasa la faţa locului în cursul după-amiezii. El le-a transmis ‘condoleanţe familiei şi apropiaţilor victimei’.

Conform primelor detalii ale anchetei, agresorul este un solicitant de azil care nu locuia în centrul de primire, dar fusese găzduit acolo în trecut.

El era cunoscut poliţiei pentru acte de violenţă şi avea la activ un stagiu în închisoare. Recent i se refuzase statutul de refugiat, au precizat surse din cadrul poliţiei şi municipalităţii.

Conform site-ului instituţiei, Centrul de primire din Pau, deschis de multă vreme, dispune de 257 de locuri pentru solicitanţi de azil şi refugiaţi şi mai propune găzduire în diferite cartiere din oraş.

blank