Peter Mayhew, actorul care a interpretat rolul lui Chewbacca în seria de filme Star Wars, a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani, a anunţat joi familia acestuia, potrivit BBC, scrie Mediafax.

El a murit la domiciliul său din Texas pe 30 aprilie alături de familia sa, se arată în comunicatul emis de familia actorului.

Actorul britanic-american a jucat rolul unui războinic gigant din specia wookiee pe nume Chewbacca în trilogia originală care începe în 1977, precum și în filmele ulterioare.

“Și-a pus inima și sufletul în rolul lui Chewbacca și a arătat asta în fiecare cadru”, a transmis familia acestuia.

Familia lui Mayhew nu a anunţat care a fost cauza morții artistului.

Actorului, care avea o înălțime de 2.18 metri, îi supraviețuiesc soția Angie și cei trei copii.

Actorul de origine britanică Peter Mayhew, născut pe 19 mai 1944, la Londra, locuia în Texas şi a devenit cunoscut mai ales datorită interpretării personajului Chewbacca din franciza “Războiul Stelelor/ Star Wars”. Pe lângă participarea la evenimente dedicate fanilor seriei create de George Lucas, Mayhew a mai jucat în ultimii ani în pelicule ca “Yesterday Was a Lie” (2008), “Antigravity” (2009) şi “Killer Ink” (2014).

Franciza “Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 197