Alexander Juravliov
International

Umilitoarele înfrangeri ale Rusiei. Kremlinul l-a dat afară pe generalul-colonel Alexander Juravliov de la comanda operațiunilor din nord-estul Ucrainei

Rusia l-a demis pe Alexander Juravliov comandantul districtului sau militar vestic, a anuntat luni agentia de presa RBC, ultimul dintr-o serie de inalti oficiali care au fost concediati dupa o serie de infrangeri si umilinte in razboiul din Ucraina.

RBC a precizat ca generalul-colonel Alexander Juravliov va fi inlocuit de generalul-locotenent Roman Berdnikov. Nu a existat o confirmare oficiala a acestei schimbari, care a fost raportata si de alte site-uri de stiri, scrie Reuters.

Districtul militar vestic este unul dintre cele cinci care alcatuiesc fortele armate ale Rusiei. Demiterea lui Alexander Juravliov, urmeaza pierderilor dramatice suferite de Rusia in nord-estul Ucrainei luna trecuta si recuceririi de catre Ucraina, sambata, a orasului Liman, pe care Rusia il folosea ca un important centru logistic in regiunea Donetk.

Preluarea de catre Ucraina a initiativei in razboiul de sapte luni a provocat consternare din partea celor de la Kremlin si o rara ridiculizare publica a varfurilor de comanda ale Rusiei.

Saptamana trecuta, Ministerul Apararii a declarat ca ministrul adjunct responsabil cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost inlocuit.

In august, agentia de stiri de stat RIA a raportat ca comandantul flotei din Marea Neagra a fost demis dupa o serie de umilinte, inclusiv scufundarea navei sale de razboi principale si pierderea a opt avioane de razboi intr-un atac asupra unei baze rusesti din Crimeea.