Actualitate, Stiri

Uluitor! Gigi Becali: „M-au dat afară din puşcărie”

Fostul latifundiar le-a spus judecătorilor că se simte discriminat în închisoare

  Becali judecatori

Gigi Becali a declarat marţi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Medgidia, că se simte discriminat în Penitenciarul Poarta Albă şi s-a plâns că deşi are regim deschis de detenţie este permanent flancat de trei-patru gardieni. Magistraţii analizează marţi plângerile făcute de Gigi Becali împotriva sancţiunilor primite din partea Administraţiei Naţională a Penitenciarelor, care l-a pedepsit pentru comportamentul său din ziua liberă.

Tot astăzi, Gigi Becali află dacă îşi va recâştiga dreptul să iasă la muncă. El a fost dus marţi dimineaţă la Judecătoria Medgidia, unde instanţa în discuţie va analiza cele trei plângeri depuse de avocaţii lui lui Becali împotriva sancţiunilor primite din partea comisiei Penitenciarului Poarta Albă, unde este încarcerat.

Aceste sancţiuni prevăd interzicerea dreptului de a primi pachete, dar şi interzicerea dreptului la muncă pe toată perioada anchetei. Sancţiunile au fost dispuse imediat după permisia de 24 de ore, reproşându-i-se, între altele, că a stat prea mult de vorbă cu presa. În faţa judecătorilor, Gigi Becali a spus că se simte discriminat.

În plângerea lor, avocaţii au invocat jursiprudenţa europeană în materie de Drepturi şi Libertăţi Individuale.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, trei ani în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în Dosarul Valiza şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

 

 

blank