CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Ligii Campionilor la volei feminin, producând una din cele mai mari surprize din ultimii ani în această competiţie.

Un orăşel cu numai 20.000 de locuitori din inima Ardealului a reuşit să învingă o echipă cu buget de vreo 5-6 ori mai mare, Galatasaray, cu 3-1 în a doua semifinală a turneului Final Four care se desfăşoară la Bucureşti. Formaţia ardeleană va juca pentru trofeu duminică, de la ora 19:00, în compania unei alte reprezentante a Turciei, VakifBank Istanbul, nimeni alta decât campioana en-titre.

Parcursul Albei Blaj din acest sezon uimeşte. A luat prin surprindere pe toată lumea, drept dovadă că lumea nici nu s-a înghesuit să vină la Sala Polivalentă din Bucureşti. Pentru o semifinală de Liga Campionilor desfăşurată la una din cele mai spectaculoase discipline sportive, România a reuşit să adune doar vreo 3.000 de oameni în ”propriul fief”. Formaţia lui Darko Zakoc nu s-a lăsat descurajată de acest aspect. Din contră, a jucat cu sufletul, cu inima şi a ajuns până în finala competiţiei.

Partida cu Galatasaray a întărit faptul că parcursul echipei ardelene din acest sezon nu a fost deloc întâmplător, chiar dacă în România a pierdut titlul în faţa CSM Bucureşti. Majoritatea voleibalistelor s-au aflat însă în premieră la un asemenea nivel, motiv pentru care tracul s-a simţit în debutul partidei. Galatasaray a preluat iniţiativa după primele mingi, 8-4, 17-12, astfel că fanii turci, nu chiar câtă frunză şi iarbă pe cum erau estimările, erau în delir. Pe măsură ce Alba Blaj şi-a luat reperele din ”Polivalentă” şi a trecut de un prag psihologic, a început să adune punctele. Iar fiecare reuşită, a ”turnat” un plus de încredere în picioarele şi braţele fiecărei jucătoare.

MAI MULTE PE PRO SPORT