Featured, Life

Ultimele cuvinte pe care Steve Jobs i le-a spus fiicei sale, pe patul de moarte: ”Miroși ca o toaletă”

Lisa Brennan-Jobs, în vârstă de 40 de ani, singurul copil al fondatorului Apple, va publica în luna septembrie o carte în care prezintă relația pe care a avut-o cu tatăl ei – Small Fry. Potrivit cărții, ultimele cuvinte pe care Steve Jobs i le-a spus fiicei sale, pe patul de moarte au fost ”Miroși ca o toaletă”.

În cartea intitulata Small Fry, Lisa povestește cum Jobs a refuzat inițial să recunoască paternitatea fiicei sale, dar a fost forțat de o instanță judecătorească să plătească pensie alimentară pentru copil, după ce un test ADN a dovedit că fetița era copilul lui, rezultat al relației de cinci ani pe care a avut-o cu Chrisann Brennan, în anii ‘70. Lisa scrie că în urma testului ADN, rezultatele arătau că existau 94,4% șanse ca Lisa să fie copilul lui Jobs, iar fondatorul Apple a fost obligat să-i plătească 385 dolari pe lună, sumă pe care a crescut-o ulterior la 500 de dolari, și asigurare medicală până când aveam 18 ani.

Lisa povestește și că în ultimele 12 luni de viață ale tatălui său, l-a vizitat pe acesta în repetate rânduri, în vila sa din Palo Alto, dar a spus că a fost făcută să se simtă ca o „neplăcere” de câte ori mergea acolo.

„Am renunțat la posibilitatea unei mari împăcări, precum sunt cele din filme, dar am continuat să merg să îl vizitez”.

În timpul uneia dintre ultimele vizite tatăl său i-a spus că „mirosea ca o toaletă” după ce și-a pulverizat pe față un spray scump cu miros de trandafiri, pe care l-a găsit într-una dintre băile vilei acestuia.

Steve Jobs a murit lpe 6 octomrbie 2011, la vârsta de 56 de ani. Deși nu a fost precizată cauza exactă a morții sale, era bine știut faptul că Jobs suferea de mai mulți ani de cancer. El a suferit o intervenție chirurgicală pentru cancer pancreatic în 2004, a primit un transplant de ficat în 2009 și și-a luat trei concedii medicale, înainte de a demisiona în luna august a aceluiași an.

Cartea Small Fry de Lisa Brenna-Jobs va fi lansat pe 4 septembrie 2018.