Actualitate, Stiri

Ultimele ale lui Cristian Cioaca

Dupa ce o tara intreaga a stat cu sufletul la gura urmarind “cazul Elodia”, marti ar putea fi ziua decisiva in acest dosar. Cristian Cioaca, principalul suspect, asteapta decizia judecatorilor: condamnarea definitiva sau achitarea.

Cum era de asteptat, Cristian Cioaca si avoacata sa, Maria Vasii, au depus la dosar o sumedenie de probe si note scrie prin care cer achitarea politistului. Declaratiile si aprecierile lui Cristian Cioaca se intind pe nu mai putin de 127 de pagini, doar in cazul procesului care vizeaza mortea sotiei sale.

Conform Ziarului Ring, in finalul notelor sale scrise, Cioaca cere instantei de apel sa constate urmatoarele: “ca nu exista nici o dovada certa din care sa rezulte ca sotia mea nu este in viata; ca la dosar nu exista un act medico legal care sa-i confirme decesul; ca Hotararea Judecatoreasca care proclama pe cale administrativa decesul nu poate avea caracter de proba cu privire la deces in acceptiunea legii penale; ca nu exista niciun act medico legal care sa prezinte concluzii stiintifice privind existenta decesului, cauza decesului, leziunile care au condus la deces, modalitatea de cauzare a leziunilor, gravitatea acestora si aptitudinea lor de a cauza decesul; ca nu exista la dosar probe tehnico stiintifice de natura criminalistica / traseologica care sa expuna in mod rezonabil modalitatea de cauzare a leziunilor si corespondenta criminalistica, logico juridica dintre mecanismul de producere a leziunilor si corespondenta cu urmele ce se pretinde ca au fost gasite in spatiul identificat ca fiind locul savarsirii faptei; ca nu exista la dosar acte de constatare cu privire la urmele gasite la locul indicat ca fiind locul savarsirii faptei; procesele verbale de cercetare la fata locului existente la dosarul cauzei nu pot avea valoare juridica cu referire la modul in care s-a desfasurat cercetarile la fata locului”.

De asemenea, polististul se adreseaza instantei cerand sa nu condamne “un om nevinovat”.

”Se impune a constata ca acuzatia ce mi-a fost adusa si, mai ales, condamnarea, nu are justificare in «dovezile» de la dosar . Se impune a se observa ca: nu am savarsit aceasta fapta. Nu am nicio legatura cu disparitia sotiei mele. (…) Va rog sa analizati cu profesionalism toate cele scrise mai sus si sa pronuntati o solutie de achitare, singura solutie posibila in cauza. Romania nu mai are nevoie de erori judiciare. (…) VA ROG SA NU CONDAMNATI UN OM NEVINOVAT.”, a mai scris Cristian Cioaca.

Toate aceste note au fost transmise instantei prin avozatul sau ales, Mari Vasii.

Risca 22 de ani de inchisoare!

Acuzat de uciderea Elodiei Ghinescu, Cristian Cioaca risca 22 de ani de inchisoare. In 2 iulie 2013, el a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute, daca decizia ramane definitiva, 22 de ani de detentie.

Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel de toate partile implicate, respectiv de Cristian Cioaca, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, si de procurori.