Brimstone 2
International

UK anunță că a trimis în Ucraina rachete de mare precizie Brimstone 2. Racheta poate să scaneze câmpul de luptă și să selecteze cea mai potrivită țintă

Marea Britanie confirma ca a trimis Ucrainei rachete ghidate cu precizie Brimstone 2, ca parte a pachetului de ajutor.

„Ca parte a pachetului sau de ajutor, Marea Britanie a furnizat rachete Brimstone 2, o racheta ghidata cu precizie, fortelor armate ucrainene. Acest ajutor a jucat un rol crucial in stoparea avansului rusesc”, a postat pe Twitter Ministerul britanic al Apararii.

Cele mai recente rachete britanice Brimstone 2 ghidate cu precizie au o raza de actiune dubla fata de modelul anterior furnizat anterior Fortelor Armate ale Ucrainei.

In esenta, acest sistem permite unei rachete sa scaneze campul de lupta si sa selecteze cea mai potrivita tinta, in timp ce filtreaza vehiculele civile sau echipamentele militare mai putin importante.

In ultima zi, unitatile ucrainene de rachete si artilerie au lovit opt unitati de personal inamic si doua posturi de comanda, se arata in raportul Statului Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei.

„Inamicul incearca sa isi imbunatateasca pozitia tactica in directia Lyman si isi concentreaza eforturile pe desfasurarea operatiunilor ofensive in directiile Bakhmut si Avdiivka”, se arata in raport.

In cursul zilei trecute, unitatile Fortelor de Aparare au respins atacurile rusesti in zonele a peste 15 asezari, inclusiv Stelmakhivka si Serebrianske forestiere in regiunea Luhansk; Verkhniokamyanske, Vyimka, Vesele, Bakhmut, Klishchiivka, Opytne, Pervomaiske, Nevelske si Krasnohorivka in regiunea Donetk.

In ultimele 24 de ore, Rusia a lansat cinci atacuri cu rachete si 42 de atacuri MLRS.

blank