Actualitate

Uite cine va câștiga alegerile în viziunea lui Radu Tudor

 4 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat pe blogul personal o prognoză cu privire la alegerile locale. Vedeta Antena 3 crede că PSD va obţine mai multe voturi decât PNL, iar alianţele de la centru se vor reflecta şi în teritoriu, cu unele varianţii în funcţie de regiune.

„1. PSD este favorit, fiind pe primul loc in toate cercetarile sociologice. Problemele cu dosare penale, arestari preventive sau condamnari a generat, paradoxal, o crestere in intentia de vot. Gabriela Firea este considerata castigatoare si cifra obtinuta de aceasta va cantari mult in perspectivele PSD pe urmatoarele 6 luni

2. PNL este consacrat pe locul 2. Scorul de la Bucuresti va avea un impact major pentru parlamentare, prin comparatie cu cifra obtinuta de PSD. Performanta lui Catalin Predoiu se va rasfrange asupra PNL a perspectivei acestei formatiuni istorice de a castiga parlamentarele si a forma guvernul in Decembrie

3. Partidele mici : ALDE, USB, PMP, M10 vor fi expresia popularitatii si acceptantei prin vot politic generate de liderii acestor partide. Tariceanu, Nicusor Dan, Macovei si Basescu vor fi direct responsabili de scorul partidelor pe care le conduc.

4. Jocul majoritatilor. PSD+ALDE+UNPR vor genera majoritati in primarii si Consilii Judetene impotriva aliantei PNL+PMP+UDMR. As spune ca nimeni nu e castigator predefinit cu majoritatile, data fiind performanta traditionala a dreptei in Transilvania+Banat si a stangii in Moldova si partial in Muntenia-Dobrogea.”

blank