Featured, Life

Uite ce simt bărbații atunci când se despart de o femeie

Ce simt barbatii cand se despart? O fi adevarat ca si baietii plang cateodata, asa cum zic cei de la Holograf in melodia lor?

Sunt oare barbatii atat de nepasatori incat o despartire le usureaza viata, in loc sa simta durere, asa cum se intampla in cazul femeilor?

Marea diferenta dintre femei si barbati cand vine vorba de ruptura, dupa o perioada lunga de relatie, consta in felul in care fiecare o ia de la capat. Femeilor le este foarte greu sa se gandeasca imediat la o alta relatie, in timp ce barbatii continua sa ‘vaneze’.
Multe femei intra in depresie dupa ce sunt parasite sau dupa ce ajung la un comun acord ca relatia nu mai poate continua in situatia data. Barbatul ajunge sa isi dea seama ca a suferit o despartire abia dupa ce femeia trece peste asta, in momentul in care observa ca nu mai poate avea o relatie cu o alta femeie.Asadar, timpul de reactie se inverseaza la barbati si femei: Femeile plang la inceput si sunt mai puternice dupa, iar barbatii sunt puternici imediat dupa despartire si ii paste depresia dupa o perioada lunga de asimilare a acesteia.
Cel putin asta sustin cercetatorii de la Universitatea Binghamton din New York. Sentimentul pe care barbatii il au cand se despart este cel de eliberare.Nu sunt foarte constienti ca a doua zi nu le vor mai avea pe partenere langa ei. Primul gand este la distractie, la iesitul la bere cu baietii, la sport, la tot felul de activitati de a incerca sa uite pe care femeile le experimenteaza abia la cateva luni sau ani de la despartire.

Cercetatorii americani sustin ca femeile se implica emotional mai mult intr-o relatie, spre deosebire de barbati. Barbatii pot intra in depresie abia la cateva luni de la despartire, mai ales daca vad ca fostele lor si-au refacut viata alaturi de altcineva.

blank
blank