UiPath o firmă românească, la un pas de a fi listață la bursa americană
Featured, IT&C

UiPath o firmă românească, la un pas de a fi listață la bursa americană

UiPath, singura companie românească „unicorn”, care a devenit între timp „decacorn”, va fi lanstă în curând pe bursa americană. Daniel Dines a spus într-un interviu acordat CNN, că listarea ar putea să aibă loc anul viitor.

Daniel Dineș a spus că listarea la bursă s-ar putea petrece anul viitor
Daniel Dineș a spus pentru CNN că nu crede că oamenii își vor pierde locurile de muncă pe viitor, dar că va fi nevoie ca aceștia să își îmbunătățească aptitudinile. De asemenea, fondatorul UiPath a spus că se așteaptă ca anul viitor, compania UiPath să fie lansată la bursa americană.

Evaluare de peste 10 miliarde de dolari
Startup-ul UiPath, primul unicorn local, fondat de antreprenori români, a obținut o nouă rundă de finanţare, în valoare de 225 de milioane de dolari, care îi aduce o evaluare de 10,2 miliarde dolari, anunță compania.

Compania era evaluată la 7 miliarde de dolari anul trecut
La anterioara rundă de finanţare, din aprilie 2019, compania a ridicat la 568 milioane dolari, fiind evaluată la 7 miliarde dolari.

UiPath, fondat de Daniel Dineș şi Marius Tîrcă, şi-a făcut un nume la nivel mondial prin tehnologia de Robotic Process Automation (RPA), cu ajutorul căreia automatizează prin software procesele repetitive din companii.
Declarația lui Dineș din luna februarie
„Ne-am început călătoria de creştere în 2016 şi, dacă vă uitaţi la vârsta medie a unei companii care demarează un IPO, este probabil şapte ani, aşa că nu există motive de grabă. Trebuie să devii o companie publică la un moment dat pentru a permite angajaţilor tăi să obţină mai mult lichiditate, să le oferi opţiuni cu acţiuni. Suntem aproape de acest punct”, a declarat Daniel Dineș într-un interviu acordat agenției Bloomberg.


blank