Featured, Medical

Uimitor! Un medicament anti paraziti a ucis rapid COVID 19

O singură doză dintr-un medicament antiparazitar ar putea elimina, în esență, tot materialul genetic al virusului SARS COV 2 în 48 de ore, arată un studiu realizat de cercetătorii din Australia, transmite News.com.au.

Un studiu realizat de Universitatea Monash din Australia a arătat că o singură doză din medicamentul, anti-paraziți, Ivermectin ar putea opri creșterea virusului SARS-CoV-2 în cultura celulară.

„Am descoperit că o singură doză ar putea înlătura, în esență, tot ARN-ul viral (elimină efectiv tot materialul genetic al virusului) în 48 de ore. Iar în intervalul de 24 de ore a existat o reducere cu adevărat semnificativă a acestuia”, a spus vineri, dr. Kylie Wagstaff de la Institutul de Biomedicină Discovery Monash.

Deși nu se știe exact cum afectează Ivermectina virusul, cel mai probabil, medicamentul oprește extinderea virusul în corp oferind celulelor gazdă capacitatea de a-l elimina.

Următorul pas este ca oamenii de știință să determine doza corectă pentru om, pentru a se asigura că nivelul utilizat in vitro este sigur pentru oameni.

„În această perioadă în care avem o pandemie globală și nu există un tratament aprobat, dacă am avea un compus care este deja disponibil în întreaga lume, atunci ar putea ajuta oamenii să combat virusul mult mai devreme”, a spus dr. Wagstaff.

Cu toate acestea, autoritățile din domeniul sănătății avertizează oamenii că acest medicament Ivermectina, care este folosit în mod tradițional pentru a trata păduchii și scabia, ar putea fi fatal dacă este administrat după ureche, informează ABC News.