Elena Udrea a declarat că şi în campania electorală de anul acesta ar fi diverşi candidaţi susţinuţi de serviciile secrete, care ar folosi justiţia pentru a elimina contracandidaţii favoriţilor. Udrea a dat exemplu alegerile prezidenţiale din 2014 când Florian Coldea l-ar fi susţinut pe Iohannis.

Nu ştiu cine ar putea acum să mai fie capul acestui sistem afirma Elena Udrea. Era evident că până acm a fost domnul Coldea. Mie, de la distanţă, mi se pare că sunt mai multe grupări acum care se luptă între ele, pentru că iarăşi avem alegeri prezidenţiale. Dacă în 2014, Maior îl susţinea pe Ponta şi Coldea (Florian Coldea, n.r.) pe Iohannis, evident că şi acum sunt diverşi candidaţi susţinuţi de diverşi facţiuni din serviciile secrete care folosesc justiţia pentru a-şi susţine candidaţii şi a-i sancţiona, elimina pe ceilalţi”

Fostul ministru, în prezent în Costa Rica, susţine că serviciile secrete se folosesc de magistraţii instanţei supreme pentru a-şi atinge scopurile.

„Uitaţi-vă cum doamna Kovesi a obţinut un succes extraordinar la Înalta Curte, în contestaţia împotriva măsurii preventive. Este evident că la Înalta Curte sunt în continuare judecători care reacţioează la ordin, care depind de sistem. (…) Deocamndată, sistemul se foloseste în continuare de justiţie şi în continuare de Înalta Curte. (…) Cine o fi din servicii acum? Este mai greu, pentru că în afară de câţiva lideri pe care îi ştiam ca fiind în vârful sistemului şi, deşi au trecut în planul doi, activează…”, a mai spus Elena Udrea.