Actualitate, Featured

Udrea speră ca instanța să închidă dosarul Hidroelectrica, în care ea este inculpat

Elena Udrea a declarat, la Curtea de Apel Bucureşti, că dosarul Hidroelectrica în care este judecată alături de jurnalistul Dan Andronic va fi analizat de judecători şi va fi retrimis pe masa procurorilor, după care va fi închis, deoarece este unul „prost făcut”.

„Acest dosar este acela despre care doamna procuror Iorga Moraru (fost procuror DNA, n.r.) a declarat că au fost făcute presiuni asupra dânsei să mă aresteze a treia oară, presiuni făcute de către doamna Kovesi. Dânsa, de data aceea nu a mai percutat, instanţaÎnaltei Curţi a trimis în februarie acest dosar înapoi la procurori pentru că este un dosar prost făcut, procurorii l-au retrimis la instanţa de judecată, iar speranţa mea este că se va întoarce la procurori şi în urma unei analize serioase şi, fără ranchiună, vor închide acest dosar”, a declarat Elena Udrea la Curtea de Apel Bucureşti.

Întrebată cum explică faptul că procurorii o acuză de luare de mită, Elena Udrea a spus că este vorba despre „banii daţi în campania din 2012 la PDL Bucureşti.

„Deci nu sunt bani luaţi de Elena Udrea, nici măcar procurorii nu spun asta – bani daţi în campania PDL Bucureşti pentru alegerile locale pentru Primăria Generală şi pentru primăriile de sector. Despre aceşti bani este vorba. Domnul avocat vă poate spune că am primit o soluţie dintr un dosar disjuns de aici în care procurorii recunosc că aceşti bani au fost cheltuiţi la partid, ceea ce în opinia noastră şi conform legii de atunci, este o finanţare nelegală de partid care nu are caracter penal pentru mine că şef al organizaţiei PDL Bucureşti”, a mai spus Udrea.

Fostul ministru al Turismului a mai spus că se va implica în toate dosarele în care este implicată.

„Cred că lucrurile se schimbă în bine în justiţie şi cred că am şansă să mă apar direct şi că argumentele mele, care sunt probate şi în fapt şi în drept, vor fi avute în vedere. De aceea voi participa, mă voi implica, voi participa în procesele mele, lucru pe care nu l-am făcut înainte ştiind că orice aş face soarta mea era pecetluită. Acum cred că am o şansă să mă apar în faţa acestor acuzaţii care s-au formulat împotriva mea pe vremea când acuzaţiile se făceau aşa uşor cu un denunţ”, a mai spus Udrea.

În acest dosar, Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic au fost trimişi în judecată în anul 2015, de către DNA, pentru fapte de corupţie. Concret, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Andronic de mărturie mincinoasă.

Instanţa a pus sechestru de 4,7 milioane de euro asupra bunurilor.

Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Andronic de mărturie mincinoasă.

„În cursul anului 2011, inculpata Udrea Elena Gabriela a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate (preţ şi cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA. Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, arata DNA, la momentul trimiterii în judecată a celor doi.

Pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanţei de 900.000 euro (care i-ar fi conferit pe cale de consecinţă şi puterea de a influenţa activitatea societăţii cu activitate media), procurorii DNA arată că Elena Udrea a preluat creanţa de la firma controlată de omul de afaceri, prin interpunerea unei alte firme paravan, aparţinând unei cunoştinţe.