Politic, Stiri

Udrea şi Mazăre, fiecare colecţionar de ce-i place

Udrea şi Mazăre, fiecare colecţionar de ce-i place

blankCategoric, fiecare cu damblaua lui! Fiecare cu păsărica lui – sau cu stolul său de păsărele. Te pui cu gustul omului?

Udrea şi-a făcut ţinută specială pentru vot

Păi ete de ce zic ce zic. Udrea şi Mazăre, două personaje definitorii pentru scena politică… Ei nu se înghit nici cu triferment, dar noi, acum, am hotărât să-i luăm la pachet. (Domnu’ preşedinte, staţi liniştit, Mazăre nu se dă la Udrea). Pentru că, am pornit de la premisa că, niciunul dintre ei nu se dezminte. Păi iote cum stă treaba: Elena Udrea, colecţionară de haine, genţi, pantofi, a zis să-şi mai tragă un paltonaş şi de ziua alegerilor. Şi, cum să faci romaşcanul să-i dea cu ştampila în faţă doamnei Lenuţa, dacă nu cumpărând oarece chiar de la romaşcani. Aşa că, pornită la vot cu tot neamul şi cu stăfuţul ei, Elena Udrea, îmbăcată, cum a zis chiar ea, într-o ţinută specială pentru ziua votului, un palton de culoare gri cu aplicaţii sub formă de flori vişinii – pe dedesubt n-a controlat-o nimeni la ţinută – a făcut oarece declaraţii. Începem cu ţinuta, că şi ea ar începe la fel: „Este o haină special făcută pentru această zi, pentru acest vot. Este creaţia unui brand romaşcan 100%, o firmă din Roman care a lucrat acest paltonaş şi am gândit-o special pentru momentul votului”. E bine, cred că aşa s-au înnoit şi celelalte femei din ţară. Desigur, ne-a spus şi pentru ce a votat: „Am votat cu dorinţa ca faptele să fie cele care de acum încolo să conteze în ţara aceasta şi să fim mai puţin sensibili la vorbe. Am votat pentru ca în continuare aici, în Roman, să avem parte de dezvoltarea acestui oraş. Am votat pentru construcţie, am votat pentru ca ziua de mâine să fie mai bună pentru Roman şi pentru romaşcani. Sunt parte a unei echipe care de 3 ani şi jumătate a construit în Roman (…) Votul meu a fost un vot dat cu speranţă pentru oraşul din centrul Moldovei”. Ne-a spus de mai multe ori: am votat. Sper că, în realitate, a votat doar o dată.

Mazăre nu se lasă de fete nici iarna

blankŞi, promiteam că îl băgăm şi pe Mazăre în aceeaşi oală cu Udrea. Acesta, purtând haine kaki şi beretă roşii, a venit la vot însoţit de mai multe manechine, care la rândul lor aveau aceeaşi uniformă pe ele, ca primarul Constanţei. În costume de baie, ca la referendum, nu putea să le aducă. Nici măcar Mazăre nu putea să pună fetele să vină în slip pe vremea asta. Dar a declarat cu guriţa lui că manechinele sunt garda lui, şi de vară, şi de iarnă: „Fetele au fost cu mine toată campania, nu puteam în ultimul moment să le abandonez. De data asta e iarnă, sunt îmbrăcate, cred că nu mai vor procurorii să le cheme la audieri. Astă vară, când veniseră în costum de baie, erau mult mai interesante de audiat. (…) Dar să ştii că nu este o noutate că fac campanie cu fete, numai că nu aţi fost voi atenţi, şi acum patru ani, şi acum opt ani, şi acum 12 ani, tot cu fete am fost la vot. E mai mai plăcut aşa”. Radu Mazăre a votat, după cum spune, pentru mai bine. „Sau, cum zice vorba, bine faci, bine găseşti, a mai precizat el. Cred că s-au lămurit oamenii ce înseamnă mai bine şi ce înseamnă ăia ai noştri de la Bucureşti care i-au ajutat până acum”. Cum ziceam: fiecare cu ce-i place mai mult…

blank